Blozen

Blozen kan enorm ongemakkelijk zijn, je wil niet blozen maar je kan het niet controleren. Doordat je bloost wanneer je dat niet wil, voel je je beschaamd en ongemakkelijk. Dat kan het moeilijk maken om met mensen te communiceren of bijvoorbeeld voor een groep te spreken. Het kan er ook voor zorgen dat je zelfbeeld eronder lijdt.  

Vaak is blozen een oorzaak of een gevolg van sociale angst. Indien blozen de oorzaak is van sociale angst, houdt dat in dat je je zelfbewust en ongemakkelijk voelt in sociale interacties of situaties doordat je makkelijk bloost en je bang bent dat dat weer zal gebeuren. Indien blozen het gevolg is van sociale angst, houdt dat in dat sociale interacties of situaties ervoor zorgen dat je gaat blozen. In beide gevallen is blozen makkelijk te verhelpen door middel van hypnose.

Kan hypnose mij helpen?

Een angst of fobie zit diep geworteld in je onderbewustzijn, omdat het daar ook gecreëerd is. Wanneer je lijdt aan een fobie, sta je doodsangsten uit voor specifieke zaken of situaties. Vaak is die angst niet in verhouding met de reële dreiging die van de situatie of van het object uit gaat. Wanneer je last hebt van een fobie of een angst, kan dat je leven zuur maken. Om je angst om te blozen te behandelen, maken we gebruik van ons FobieStop™ programma. Met FobieStop™ halen we die angst voorgoed bij je weg. Het is veilig, eenvoudig en werkt onmiddellijk.

Indien je niet lijdt aan sociale angst of angst om te blozen, maar het een vervelende lichamelijke reactie is, kan hypnose je ook helpen om de oorzaak van dat blozen op te sporen en aan te pakken.

Hoe gaat zo’n sessie in zijn werk?

Tijdens een FobieStop™ sessie overtuigen we je onderbewustzijn ervan dat je angst om te blozen niet langer nut heeft. Je onderbewustzijn neemt deze nieuwe overtuiging aan en dat zorgt ervoor dat je fobie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je voelt je rustig en veilig, en situaties of zaken die vroeger een trigger waren, zijn dat nu niet langer.

Tijdens een hypnosesessie waarbij angst of fobie niet de oorzaak is van je blozen, gaan we op zoek naar de trigger of oorzaak van je blozen en vervangen we die vervelende reactie door een aangename reactie. Wat zou je graag ervaren in plaats van dat blozen? Met behulp van hypnose kunnen we een aangenamere reactie in de plaats van je blozen programmeren.