fbpx

Een hybride cursus die zelfstudie combineert met interactieve live sessies.

Jeffrey Stephens Advanced

Live & Online

Ontwikkel je vaardigheden verder met geavanceerde tools zoals Symbology en de Black Room Techniek.

Deze training is perfect voor hypnotherapeuten die al vertrouwd zijn met het Jeffrey Stephens Protocol, of dit hebben geleerd bij Jeffrey Stephens zelf of bij het HypnoseCentrum België/Nederland.

Symbology:

Deze techniek is effectief voor de behandeling van angsten, fobieën en PTSD zonder dat de cliënt traumatische gebeurtenissen opnieuw hoeft te beleven.


Black Room Techniek:

Deze methode helpt cliënten om gedrag en vaardigheden van bewonderde personen over te nemen, zoals de mindset van een topsporter.

Hybride Training
Rob De Groof
Masterclass
Nederlands
Digitaal JS Adv Certificaat
Replay Beschikbaar
Direct Toepasbare Technieken
Flexibele Leerervaring, leer op je eigen tempo
Interactief Live Online Lesmoment

Wat is een hybride training?

Een hybride cursus combineert zelfstandige online studie met interactieve live lessen. Na inschrijving krijgen cursisten direct toegang tot het online lesmateriaal voor zelfstudie. Vervolgens volgen live online sessies, waarin vragen over het materiaal worden beantwoord en geoefend wordt in ‘breakout rooms’.

 Deze aanpak biedt de flexibiliteit van zelfstudie gecombineerd met de ondersteuning en interactie van traditioneel klassikaal onderwijs.

Wat Je Leert:

– SYMBOLOGY 

Een hele krachtige techniek die wordt gebruikt voor het behandelen van angsten, fobieën, PTSD en allerhande issues die we als hypnosetherapeut dagelijks tegenkomen.
Het mooie aan Symbology is dat de cliënt op geen enkele manier de gebeurtenissen of trauma’s die het ongemak veroorzaken moet herbeleven om de ingrijpende veranderingen te verkrijgen. Deze techniek gebruikt op geen enkel ogenblik “tapping” of eender andere vorm van fysieke manipulatie of contact.

Deze methode wordt wereldwijd gebruikt om cliënten te helpen die het slachtoffer werden van geweld, verkrachting en pesten. In de VS wordt het vaak gebruikt om van het front terugkerende militairen in enkele minuten te verlossen van Post Traumatisch Stresssyndroom.

Symbology is uitermate geschikt voor het weghalen van veelvoorkomende angsten en fobieën zoals spinnen, hoogtes, spreken voor publiek, examens… Het lost het probleem snel en makkelijk op en geeft de cliënt middelen om zich verder te wapenen in de toekomst.

Maar… je kan Symbology niet enkel gebruiken voor het weghalen van ongewenste onplezierige gevoelens, het is ook een fantastische tool om positieve emoties en krachtige overtuigingen zoals zelfvertrouwen, zelfzekerheid, persoonlijke kracht enz., te installeren.

Met deze techniek kan je je cliënten helpen om de persoon te worden die ze willen zijn, het leven te leiden dat ze willen leven… en dit in één enkele kortdurende maar oh zo krachtige sessie.

Noot van Rob: Wanneer Jeffrey me de Symbology techniek aanleerde moet ik eerlijk zeggen dat ik er niet echt in geloofde… ik vond het een nogal simpele manier… maar toen Jeffrey de 2de keer in België was en deze techniek bij mezelf toepaste was ik meteen verkocht en sindsdien gebruik ik Symbology heel regelmatig met verbijsterend succes.

Het voordeel van Symbology is dat het zelfs werkt zonder formele inductie, ideaal voor cliënten die door het issue dat ze hebben ook bang zijn van hypnose…

– BLACK ROOM TECHNIEK

Een methode om het gedrag van een andere persoon op een snelle, comfortabele en gemakkelijke manier te modelleren (over te nemen). Het geeft de mogelijkheden om bepaalde aspecten van het gedrag of bepaalde skills van diegenen die ze hebben geobserveerd (of ingebeeld) zich eigen te maken.
Neem de mindset van Tiger Woods over als golfer. Neem de presentatievaardigheden van je favoriete spreker makkelijker over en gebruik ze in jouw voordeel. Krijg de persoonlijk power van een persoon die je bewondert of respecteert.

Het wordt gebruikt om bij cliënten een sterke mindset te creëren om “met of tegen de baas te spreken” met dezelfde innerlijke power als Schwarzenegger of het flegma van een wereldleider of de overtuigingskracht van een fantastische verkoper.

Wanneer je deze techniek toepast met je cliënten zal je in staat zijn om hun leven te veranderen naar hetgeen ze zelf willen ervaren met de geselecteerde gedragingen en skills van de grote leiders van deze (of andere) tijden. Het voordeel is dat je deze veranderingen kan maken in enkele minuten, geen uren en uren van training of repetitie.

Laat hen leven met de beste kwaliteiten van diegenen die ze bewonderen.

Noot van Rob: Ook deze techniek paste ik reeds met veel succes toe. Ik herinner me één van mijn eerste sessies waarin ik een gitarist dezelfde podiumbeleving gaf als de andere gitarist in hun band. Geen wereldbekende figuur dus, gewoon iemand uit zijn omgeving… een tijdje later stond hij weer in het HypnoseCentrum, deze keer met zijn zoon die ook muziek speelde en het resultaat bij zijn vader had gezien.

Een in het buitenland spelende Belgische topvoetballer leerde ik in een korte Black Box sessie een vrije trap te zetten met dezelfde mindset als Messi. Hij signaleerde mij een opmerkelijke beterschap in zijn vrije trappen sinds onze sessie.

– BLACK ROOM VOOR FUTURE PACING

Een paar jaar geleden kreeg ik tijdens een sessie het idee om een onderdeel van The Black Room te gebruiken als ‘Future Pacing’ na een Golden Box.

Wat is Future Pacing?

Tijdens ‘Future Pacing’ ga je de cliënt vragen zichzelf voor te stellen in de toekomst in een situatie waarin hij of zij het te bereiken doel reeds heeft bereikt.

Voorbeeld: Je hebt net een sessie gedaan om je cliënt de verlossen van zijn hoogtevrees. Je hebt het onderbewustzijn gevraagd om je cliënt een veilig en comfortabel gevoel te geven in plaats van een angstig en oncomfortabel gevoel. Dan ga je je cliënt zich laten inbeelden dat hij zich in een situatie op een plaats bevindt waar hij vroeger dat oncomfortabel gevoel had.

 

– EN MEER…

Praktische Informatie:

Extra's: