Afspraak Dr. Katelijne Teugels 2019-09-19T08:25:41+02:00

WIE IS DIT?

Dr. Katelijne Teugels werkt als anesthesiste in het Medisch Centrum Aarschot, dat is het dagziekenhuis van het Regionaal Ziekenhuis Tienen te Aarschot.

In 2013 volgde Katelijne, aangespoord door haar Parijse collega’s van het beroemde Hôpital de la Pitié- Salpêtrière, een cursus hypnosetechnieken bij chirurgische ingrepen dat verzorgd werd door het Institut Emergences. Enthousiast over de resultaten, maar onzeker over inductietechnieken en de vertaling van wat ze in Parijs geleerd had naar de Nederlandse taal, klopte ze aan bij het HypnoseCentrum Aarschot. Daar volgde ze de cursus Internationaal Register Hypnosetherapie. Omdat ze ook een grote interesse voelde naar chronische pijn toe, volgde ze een verdere opleiding in Luik en Rennes. Dr. Teugels is, zacht uitgedrukt, een expert op gebied van pijn.

Dr. Teugels is er rotsvast van overtuigd dat hypnose pijn kan verzachten en zelfs doen verdwijnen. Hypnotherapie is anders dan medicamenteuze therapie. In plaats van de pijnlijke en onaangename gewaarwordingen op een chemische manier te onderdrukken, voegt hypnose een nieuwe context toe, een nieuwe visie die pijn geen kans geeft.

  • Hypno4Pain