Voetreflexologie

Maak je afspraak in Aarschot

VOETREFLEXTHERAPIE

Voetreflextherapie heeft een lange traditie en is een 'holistische' geneeswijze. Dit laatste betekent dat de mens in zijn geheel bekeken wordt, waarbij lichaam, geest en de omgeving waarin iemand zich bevindt onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar voortdurend beïnvloeden.

Voetreflextherapie is een soort drukpuntmassage, waarbij men er vanuit gaat dat alle lichaamsdelen en organen via energiestromen met bepaalde reflexpunten in de voeten verbonden zijn. Door het masseren van deze reflexzones wordt het bijbehorende lichaamsdeel gestimuleerd en kan een natuurlijk genezingsproces op gang gebracht worden.

Bij welke klachten helpt voetreflextherapie?

Hoofdpijn
Nek- en rugklachten
Gewrichtsklachten
Whiplash
Maag- en darmproblemen
Stress- en vermoeidheidsgebonden aandoeningen
Hormonale problemen
Sinusitis
Uitputting van de bijnieren
Blaasproblemen
Fybromyalgie

Voor wie is voetreflextherapie bedoeld?

Zowel voor gezonde als voor zieke mensen. Bij gezonde mensen werkt het stimulerend en preventief. Bij zieke mensen, of mensen met bepaalde klachten kan het een genezingsproces bevorderen en symptomen verminderen.

Een stukje geschiedenis

Algemeen wordt aangenomen dat de voetreflextherapie simultaan is ontstaan in het Oosten en bij de Inca’s in Zuid-Amerika. Hiërogliefen en archeologische vondsten leren ons dat deze therapie reeds vele duizenden jaren voor onze jaartelling werd beoefend. De eerste “moderne” publicatie dateert uit 1917 en is van de hand van een Amerikaans Arts, Dokter William Fitzgerald. Zijn onderzoek en dat van zijn opvolgers hebben geleid tot de voetreflextherapie zoals we ze nu kennen. Reeds jaren doet voetreflextherapie een opmars in het Westen. Zo zijn er in Denemarken op dit moment reeds een aantal grote bedrijven die voetreflexologen in dienst hebben voor de gezondheid van hun medewerkers te ondersteunen. In België hebben we nog een hele weg af te leggen.

Wat is voetreflextherapie?

Reeds langer weten we dat lichaam en geest mekaar beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan al de kwaaltjes of kwalen die stress kan veroorzaken. Daarom werkt voetreflextherapie in op lichaam en geest.

Alle organen en structuren van ons lichaam zijn terug te vinden in verschillende reflex- of orgaanzones op de voet en de voetzool. Door het prikkelen van deze zones door middel van drukken of wrijven wordt de werking van de corresponderende organen en structuren ondersteund. Soms door te stimuleren, en andere keer door te kalmeren. Belangrijk is dat we het lichaam helpen in het zoeken naar een harmonie. Het lichaam geneest dan als het ware zichzelf.

Belangrijk hierbij is wel te benadrukken dat voetreflextherapie geen absolute vervanger of concurrent is van de klassieke geneeskunde maar veeleer een zeer waardevolle aanvulling. Elke staat daarom steeds open voor een samenwerking met een klassiek geneesheer of osteopaat.

Hoe gaat zo’n behandeling nu in zijn werk?

Iedere behandeling start met het aanpakken van de symptomen (bijvoorbeeld hoofdpijn). Daarna wordt nagegaan wat de mogelijke oorzaak kan zijn van deze symptomen en volgt een meer diepgaande behandeling. Dus niet alleen de symptomen worden aangepakt maar ook de achterliggende oorzaak of oorzaken.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt doorgaans 30 minuten. Je kan ook kiezen voor een afspraak van 1 uur. We nemen echter graag onze tijd om u in een ontspannen en relaxte sfeer te helpen. Het aantal behandelingen is vanzelfsprekend afhankelijk van de aard van de klachten. Een minimum van 3 behandelingen is meestal nodig om je ta laten voelen of er verandering mogelijk is in jouw klachten. Na de derde behandeling heb ik een beter zicht op hoeveel sessies je ongeveer nodig zal hebben. Wanneer je helemaal geen verschil merkt na 3 behandelingen, is het dikwijls een aanduiding dat deze vorm van behandelingen niet voor jou of niet voor jouw klacht is bedoeld is.

Wat kost een behandeling ?

Een afspraak van een uur: 50 euro.

Een afspraak van een half uur: 30 euro.

Maak een afspraak

Makkelijk en volledig online

Stel een vraag

We antwoorden zo snel mogelijk op al je vragen


Andere Behandelingen