DR. KATELIJNE TEUGELS IHR

WIE IS DIT?

Dr. Katelijne Teugels werkt als anesthesiste in het Medisch Centrum Aarschot, dat is het dagziekenhuis van het Regionaal Ziekenhuis Tienen te Aarschot.

In 2013 volgde Katelijne, aangespoord door haar Parijse collega’s van het beroemde Hôpital de la Pitié- Salpêtrière, een cursus hypnosetechnieken bij chirurgische ingrepen dat verzorgd werd door het Institut Emergences. Enthousiast over de resultaten, maar onzeker over inductietechnieken en de vertaling van wat ze in Parijs geleerd had naar de Nederlandse taal, klopte ze aan bij het HypnoseCentrum Aarschot. Daar volgde ze de cursus Internationaal Register Hypnosetherapie. Omdat ze ook een grote interesse voelde naar chronische pijn toe, volgde ze een verdere opleiding in Luik en Rennes. Dr. Teugels is, zacht uitgedrukt, een expert op gebied van pijn.

Dr. Teugels is er rotsvast van overtuigd dat hypnose pijn kan verzachten en zelfs doen verdwijnen. Hypnotherapie is anders dan medicamenteuze therapie. In plaats van de pijnlijke en onaangename gewaarwordingen op een chemische manier te onderdrukken, voegt hypnose een nieuwe context toe, een nieuwe visie die pijn geen kans geeft.

katelijne@hyposecentrum.be

Dr. Katelijne Teugels

HypnoseCentrum Aarschot

Specialisaties

Hypno4Pain

MEER INFORMATIE

  • Geneesheer specialist in de anesthesie en reanimatie K.U.Leuven (1998)
  • Attestation de compétences Hypnose, douleur aiguë et anesthésie bij Emergences Rennes (2013)
  • Certificat de reconnaissance comme practicien de l’hypnose et des techniques de communication spécifiques dans les phénomènes de douleurs Université de Liège (Prof Faymonville) (2016)
  • Université de Liège (Prof Faymonville) (2016)
  • International Register Hypnotherapeut (2017)
  • Gecertificeerd door WLM Hypnosis USA (Jeffrey Stephens) (2017)
  • Attestation de compétences Hypnose, douleurs et troubles chroniques Emergences Rennes (2018)