Hypno4Kids

Hypnose is een krachtige tool waar zeer mooie dingen mee gedaan kunnen worden. Hypnose is eigenlijk niets meer dan het openstaan van het onderbewustzijn voor suggesties. Dit gebeurt doordat in hypnose de kritische factor (de beschermbarrière van het onderbewustzijn) eventjes aan de kant wordt gezet. Hierdoor worden suggesties opgenomen en is verandering mogelijk. Deze suggesties zijn afkomstig van de hypnotiseur. De hypnotiseur begeleidt je als het ware in hypnose. Dat maakt dat iedereen die in hypnose WIL gaan, ook effectief in hypnose ZAL gaan.

''De enorme creativiteit en fantasiewereld, de voldoening die je eruit haalt, je helemaal inleven in de belevingswereld van het kind. Het werken met kinderen is me al snel beginnen fascineren. Daarom heb ik er voor gekozen me te specialiseren in het werken met kinderen via hypnose.''
Shana Roomers IHR - Hypno4Kids™

MAAR WAT DAN MET KINDEREN EN HYPNOSE?

Door de enorme creativiteit van een kind, en de openstaande fantasiewereld zijn kinderen heel makkelijk in hypnose te brengen en zijn ook de resultaten zeer succesvol. Kinderen switchen eigenlijk gedurende heel de dag continue tussen verbeelding en realiteit. Dat maakt dat ze zich dingen die je ze vraagt om voor te stellen ook heel makkelijk kunnen voorstellen.

Tot de leeftijd van 6-7 jaar heeft een kind nog geen kritische factor. Dit maakt dat ze supergevoelig zijn voor suggesties. Als je bijvoorbeeld bij heel jonge kinderen blijft volhouden dat de lucht groen is, zullen ze dit na een tijdje ook aanvaarden. Als we tegen een volwassen persoon zeggen: “ de lucht is groen”, zal deze dat niet aanvaarden. De kritische factor laat deze informatie niet binnen.

Ook na deze leeftijd zijn kinderen perfect te hypnotiseren, maar zal dit een iets andere aanpak vragen dan voorheen. Het kind moet vanaf dan een verandering WILLEN. Dat wil zeggen dat het kind gemotiveerd moet zijn om van het desbetreffende probleem af te geraken. Om een voorbeeld te geven, de ouders willen graag dat “Liesje” groenten eet. Maar Liesje wil dit helemaal niet, dan zal “Liesje” haar onderbewustzijn ondanks dat zij perfect in hypnose ging, deze verandering toch niet aanvaarden. Dit omdat er voor “Liesje” te weinig voordelen of motivatie aan verbonden is.

Hypnose bij kinderen vraagt van het kind een bepaalde concentratie. Daarom vinden wij het zeer belangrijk om ons goed te kunnen inleven in de belevingswereld van het kind. Zo is onze werkwijze gebaseerd op de individualiteit van het kind. Dit op spelende wijze, want wanneer een kind speelt is deze gefocust op het verhaaltje en het spel. Zo heeft het kind een superleuke ervaring, en zijn er heel mooie resultaten. Een leuke geïndividualiseerde werkwijze staat voor ons voorop!

Vanaf welke leeftijd kan een kind bij ons terecht ?

Vanaf de leeftijd van 5 jaar kan een kind bij ons terecht. Soms is het ook al mogelijk op jongere leeftijd. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden van het kind zelf en de mate van concentratie. Gelieve ons in dit geval telefonisch te contacteren. Zo kunnen we samen het probleem kort bespreken en kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor een kind ouder dan 10 jaar kan je een gewone hypnosessie boeken.

Welke klachten kan je verhelpen via Hypno4Kids™ ?

 • angst voor injecties, ziekenhuizen, tandarts,…
 • concentratiestoornissen, faalangst, leerproblemen..
 • angst in het donker, slaapproblemen nachtmerries,..
 • angst voor specifieke zaken: ruimtes, hoogtes, dieren,…
 • bedplassen
 • stotteren, nagelbijten, duimzuigen, tics,…
 • being bullied
 • headache or abdominal pain without a medical cause (it is important that you have confirmation of this from your doctor)
 • support for trauma or other emotional events: processing after deathsterfte
 • eating problems
 • feelings of anger, sadness, frustration
 • worrying, low self-esteem/self-confidence
 • and so much more…

Enkele weekjes terug zijn we bij jou geweest voor een hypnose sessie mijn dochtertje. Ze had last van negatief denken en dat uitte zich soms in kwaadheid en agressie.

Ik moet zeggen dat het ondertussen al flink verbeterd is. Ik merk op dat ze niet meer zo snel reageert en gebeurtenissen makkelijker van zich af zet. Haar emmertje lijkt precies leeg gemaakt te zijn.

Dit had invloed op heel ons gezin. Bedankt voor de coaching tips. Dit maakt dat mijn man en ikzelf hier ook makkelijker mee om kunnen en wij ons ook wat rustiger voelen.

Hopelijk blijft het alleen maar beteren, ik laat je alleszins iets weten.

Rudy Sanders

Ik heb haar zonder pamper laten slapen en het is gelukt ! Nu al 2x niet in bed geplast. Hopelijk de volgende dagen, weken,… ook niet. Alvast bedankt ! En ikzelf heb ook minder goesting in snoep, dus het gaat de goede richting uit!

Mieke Van Aalst

Een tijdje geleden is mijn zoontje bij u geweest voor ADHD. Ik had beloofd om je op de hoogte te houden van de verdere vorderingen. Raar maar waar, het werkt!

Ik merk al een enorm verschil op bij hem. Zelf geeft hij aan dat hij zich vanbinnen veel rustiger voelt. De concentratie op school en de voetbal is ook al sterk verbeterd. Hij krijgt soms zelfs complimentjes van de juf, en dat geeft hem natuurlijk een boost.

Ook thuis gaat het er kalmer aan toe. Gaan slapen is nog steeds moeilijk, maar eens hij in bed ligt is het voor hem veel makkelijker om in slaap te vallen. Het is echt fijn te zien dat zijn zelfvertrouwen stijgt en hij zich beter in zijn vel voelt.

Bedankt voor je hulp!

Linda Fransen

Kobe was super enthousiast! Hij vond het een ongelofelijke ervaring. Om toe te geven stond ik er in het begin heel sceptisch tegenover. Dit omdat mij leek dat eczeem niet is, dat met hypnose behandeld kan worden. Maar om je kind te helpen doe je alles.

Ik ben heel blij dat we bij u zijn langs geweest. Kobe heeft tot nu toe al veel minder last. Hij heeft nog wel wat plekjes. Maar de grote oppervlaktes met wondjes zijn mooi genezen. Hij geeft zelf ook aan dat de jeuk die hij voorheen voelde, ontzettend verminderd is. Dit maakt dat hij er van af kan blijven en het ook effectief kan genezen.

Ik denk dus dat de hypnose zeker en vast geholpen heeft. Zijn huid begint er echt terug mooi uit te zien.

Melissa Lemmens