Veelgestelde Vragen

Hypnose is voor ons dagelijkse kost, maar we begrijpen dat jij waarschijnlijk nog met vragen zit. Hieronder kan je de meest voorkomende vragen over hypnose en hypnotherapie vinden.

+ 0
Jaren
Ervaring

hypnose

Wanneer mensen het woord ‘hypnose’ horen, denken ze vaak aan showhypnose. Gelukkig wordt hypnose meer en meer aangeraden door de media en de medische wereld. In de geneeskunde wordt hypnose steeds vaker gebruikt. Ziekenhuizen maken gebruik van hypnose voor verschillende doeleinden zoals verdoving, pijnbestrijding en revalidatie. Dat is niet zo verwonderlijk, je onderbewuste heeft immers een probleem toegelaten, en weet dus ook hoe het dit weer moet oplossen. Ondanks de vele voordelen van hypnose, wordt het nog steeds met argwaan benaderd. Hypnose is echt. Het is geen oplichterij. Het werkt snel, doeltreffend en blijvend. De reden voor die argwaan is vaak dat mensen niet precies weten wat hypnose inhoudt. Het is heel simpel: hypnose zorgt ervoor dat je bewustzijn en je onderbewustzijn op één lijn staan. Door middel van hypnose wordt je onderbewustzijn aangesproken om negatieve (fysieke of mentale) gedragingen om te zetten in positieve gedragingen.

Vaak denken mensen dat ze niets meer weten wanneer ze onder hypnose gaan en dat ze volledig zijn overgeleverd aan de wil van de hypnotiseur. Dat is niet waar. Je bent onder hypnose nog steeds bij bewustzijn en zal nooit iets doen wat je niet wil of wat je je niet kan herinneren. Je blijft de controle behouden over je eigen lichaam en gevoelens, je kan onmiddellijk uit hypnose komen wanneer er iets gebeurt waar je je niet goed bij voelt. Je verliest nooit de controle over jezelf. Tijdens een hypnosesessie weet je perfect waar je bent; je hoort en voelt alles en kan onmiddellijk de sessie stopzetten wanneer je je niet prettig voelt.

Het aantal sessies varieert van persoon tot persoon. Uiteraard trachten we je te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies, maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast. Vaak is na één sessie al een verandering op te merken in jezelf, en in de meeste gevallen is één sessie voldoende om je voorgoed van je probleem af te helpen.

Het intakegesprek is inbegrepen in de eerste sessie.

We werken tijdens een sessie steeds één-op-één. Externe factoren kunnen een invloed uitoefenen op de sessie, en indien er iemand bij je is zal je je misschien minder snel ontspannen. Ook bij kinderen raden we aan dat de ouders niet aanwezig zijn tijdens de hypnosesessie.

Iedereen kan gehypnotiseerd worden. Sommige mensen zijn makkelijker te hypnotiseren dan anderen, en indien je al een keer gehypnotiseerd bent, zal de volgende keer vlotter verlopen. Maar iedereen die zich kan concentreren, instructies kan volgen en verbeeldingskracht heeft, is te hypnotiseren. De hypnotiseur begeleidt je enkel, dus eigenlijk doe je alles zelf dankzij de kracht van je verbeelding.

Tijdens een hypnosesessie ben je volledig bij bewustzijn, je bent enkel in een diepe staat van concentratie en ontspanning waardoor je ontvankelijker bent voor suggesties. Na afloop van een hypnosesessie kan je je alles herinneren.

Het bewustzijn is kort gezegd waar we ons bewust van zijn: denken, beslissingen maken, wilskracht, datgene waar we onze aandacht op richten. Het onderbewustzijn is waar we ons niet altijd bewust van zijn, het is onze identiteit, ons gedrag, onze emoties, onze patronen, onze herinneringen en dingen die we automatische piloot doen zoals autorijdens, tandenpoetsen of ademen. Ons onderbewustzijn regelt en stuurt alles, ook onze bloeddruk, hartslag, etc. Maar ons onderbewustzijn is ook aan het werk wanneer we dromen of wanneer we tegen onszelf praten.

Wij, bij het HypnoseCentrum doen niet aan Regressie. We bespreken met jou waarvan je denkt dat je probleem komt of wat je triggers zijn, maar we gaan niet op zoek naar oorzaken. Alle problemen die je ervaart zijn gecreëerd door je onderbewustzijn, en kunnen dus ook opgelost worden door je onderbewustzijn. We vragen je altijd het volgende: waar heb je last van? Wanneer heb je er last van? Wanneer heb je er geen last van? Wat wil je graag in de plaats? En dan gaan we samen aan de slag.

Dit is een fabeltje, je komt altijd uit hypnose. Wanneer je bij ons komt voor een sessie, word je begeleid door een van onze hypnotherapeuten en die leidt je dan ook weer uit hypnose. Indien je thuis naar een hypnoseopname luistert die je van ons hebt gekregen, kom je ook weer uit hypnose omdat de stem je in en uit die toestand van hypnose begeleidt. Maar ook wanneer er iets gebeurt in je omgeving dat je aandacht nodig heeft, kom je onmiddelijk uit hypnose. Het kan gebeuren dat je zo ontspannen bent dat je in slaap valt, maar dat kan geen kwaad. Zo lang je niet naar een opname luistert in situaties die je aandacht nodig hebben, zoals autorijden, kan er niets gebeuren.

Iedereen ervaart hypnose anders. Sommige mensen krijgen een tintelend gevoel, anderen voelen helemaal niets. Hypnose is eigenlijk het best te vergelijken met een diepe staat van ontspanning.

Wij kunnen enkel garanderen dat we je helpen wanneer we denken dat dat mogelijk is. Indien we geloven dat hypnose je niet kan helpen, zullen we je dat ook eerlijk vertellen. Indien je graag meer leest over ervaringen van anderen die het HypnoseCentrum hebben bezocht, neem dan eens een kijkje bij onze getuigenissen.

Natuurlijk blijft alle informatie die je ons geeft geheim. Wij willen graag dat je je veilig en gerust voelt, daarom blijft wat alles binnen de consultatie gebeurt en wordt gezegd vertrouwelijk.

Woorden kunnen enorm krachtig zijn en inspirerend werken. Dit filmpje laat goed de kracht van woorden zien.

Neen, dit is showhypnose. Wat wij doen is heel anders. Wij begeleiden je naar een staat van diepe ontspanning en concentratie, waardoor je ontvankelijk bent voor suggesties zodat we je onderbewustzijn kunnen aanspreken en je kunnen helpen. Het publiek dat naar een showhypnose komt, komt voor het plezier en amusement. Ze willen plezier beleven en graag lachen. Dat is anders dan wanneer je naar het HypnoseCentrum komt om te worden geholpen. Onze medewerkers zijn opgeleid en gespecialiseerd in hypnotherapie, en doen niet aan showhypnose.

+32 16 57 30 92

Vragen? Contacteer ons

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.