PRIKKELBARE DARMSYNDROOM

Maak je afspraak in Aarschot, Antwerpen of Gent

PRIKKELBARE DARMSYNDROOM

Prikkelbare Darm Syndroom is de meest voorkomende chronische darmaandoening. Bij PDS beweegt je darm te snel of te langzaam, waardoor je buikklachten krijgt en een afwijkende stoelgang. PDS heeft geen specifieke oorzaken, en de symptomen zijn ook erg verschillend en afwijkend. De drie grote symptomen zijn buikpijn, een afwijkende stoelgang en gasophoping in de maag en darmen.

Heb je krampen of een stekende pijn links in je buik? Heb je geregeld diarree of constipatie of beide? Heb je last van oprispingen en winderigheid? Dan is er een kans dat je aan PDS lijdt. Helaas is er voor PDS nog geen sluitende behandeling, er bestaan medicijnen en voedingssupplementen, maar die zijn vaak weinig effectief. Hypnosetherapie is uitermate effectief om Prikkelbare Darm Syndroom te behandelen, de afname van klachten ligt rond 80 percent.

KAN HYPNOSETHERAPIE MIJ HELPEN?

Indien je gediagnosticeerd bent met PDS en je geen oplossing lijkt te vinden, kan hypnosetherapie zeer effectief zijn. Het is veilig, werkt onmiddellijk en werkt blijvend. Wees er wel zeker van dat PDS de reden is voor je pijn, en dat er niets anders of ernstigs aan de hand is.

HOE GAAT ZO’N SESSIE IN ZIJN WERK?

“Zonder brein geen pijn”. De interpretatie van pijn gebeurt in onze hersenen, maar de beleving van pijn kan beïnvloed worden door hypnose. Bij chronische pijn heeft de pijn geen functie. Tijdens een hypnosesessie vragen we je onderbewuste dan ook om die pijnsignalen niet meer door te geven. Enkel indien er geen reden meer is om pijn te hebben, schakelen we met hypnose dat signaal uit. Wat hypnose doet is ervoor zorgen dat je lichaam zich gaat gedragen zoals het zich hoort te gedragen.

HOEVEEL KOST ZO’N SESSIE?

In één à twee sessies helpen we je om de pijn draaglijk te maken of volledig weg te nemen. Een sessie kost 150 euro. Vaak is één sessie voldoende.