EMETEFOBIE

Maak je afspraak in Aarschot, Antwerpen of Gent

WAT IS EMETOFOBIE?

Emetofobie is de angst om zelf te braken of om iemand anders te zien braken. Deze angst kan ontzettend belemmerend werken. Alles wat je doet en alles wat je niet doet staat in functie van die angst: je zorgt ervoor dat je geen risico loopt om te braken of om in de buurt te zijn van mensen die zouden kunnen braken. Emetofobie kan resulteren in een of beide van de volgende symptomen: ten eerste, angstig zijn dat je zou kunnen braken. Die angstige gedachten zijn hardnekkig en kunnen ook een dwangmatig karakter hebben. Ten tweede, alles doen om eventueel braken te voorkomen.

Emetofobie is niet enkel bang zijn om te braken, het kan je hele leven beïnvloeden. Indien je lijdt aan emetofobie vermijd je voedsel en drank waarvan je denkt misselijk te zullen worden, zal je situaties uit de weg gaan die je ziek of misselijk kunnen maken, en mensen ontlopen die ziek zijn.

Die koppeling van angst/overgeven en overgeven/angst kan makkelijk aangepakt worden met behulp van hypnose. Vaak gaat emetofobie ook samen met een laag zelfbeeld, dwangmatig gedrag en onzekerheid. Hypnose gaat tot de kern van de angst en vervangt hem door een positief gedrag.

KAN HYPNOSE MIJ HELPEN?

Een angst of fobie zit diep geworteld in je onderbewustzijn, omdat het daar ook gecreëerd is. Wanneer je lijdt aan een fobie, sta je doodsangsten uit voor specifieke zaken of situaties. Vaak is die angst niet in verhouding met de reële dreiging die van de situatie of van het object uit gaat. Wanneer je last heb van een fobie of een angst, kan dat je leven zuur maken. Om je emetofobie te behandelen, maken we gebruik van ons FobieStop™ programma. Met FobieStop™ halen we die angst voorgoed bij je weg. Het is veilig, eenvoudig en werkt onmiddellijk.

HOE GAAT ZO’N SESSIE IN ZIJN WERK?

Tijdens een FobieStop™ sessie overtuigen we je onderbewustzijn ervan dat de emetofobie niet langer nut heeft. Je onderbewustzijn neemt deze nieuwe overtuiging aan en dat zorgt ervoor dat je fobie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je voelt je rustig en veilig, en situaties of zaken die vroeger een trigger waren, zijn dat nu niet langer.

HOVEEL KOST ZO’N SESSIE?

In slechts één sessie helpen we je voorgoed van emetofobie af. Een sessie kost 150euro.

Voor een FobieStop, kies je “Hypnosesessie” bij de afspraken