SOCIALE ANGST

Maak je afspraak in Aarschot, Antwerpen of Gent

SOCIALE ANGST

Sociale angst is de angst om in sociale situaties of interactie met anderen iets verkeerds te doen of te zeggen. Die interactie kan van alles inhouden: iemand begroeten, een telefoongesprek, een vergadering, een feestje, een date, etc. Wanneer je lijdt aan sociale angst, ben je bang voor iedere situatie waarin je moet interageren met iemand anders. Die angst kan verschillende oorzaken of triggers hebben: misschien ben je bang dat je uitgelachen zal worden, kritiek zal krijgen, dat iemand je niet aardig vindt of je vreemd bekijkt. Of ligt de oorzaak eerder bij jezelf: dat je bang bent te blozen, trillen, stotteren of zweten. Vaak is sociale angst een vicieuze cirkel: je bent bijvoorbeeld bang dat je niet uit je woorden zal komen en daardoor krijg je stress zodat je niet meer wat te zeggen, waardoor je bevestigd wordt in je angst: “zie je wel, ik maak me enkel belachelijk, ik doe mijn mond niet meer open.”

Vaak hangt sociale angst samen met een laag zelfbeeld, hyperbewustzijn of stress, maar ieder persoon is anders. Met hypnose kunnen we ontdekken wat die triggers zijn en hoe die angst in je onderbewuste terecht is gekomen. Zo kunnen we de angst wegnemen en je doeltreffend leren omgaan met je angst of bezorgdheid. Hieronder vind je een aantal gevolgen van sociale angst, maar dit lijstje is niet exhaustief, je hoeft ook niet aan alle puntjes te beantwoorden om van een sociale fobie te spreken.

Fysieke gevolgen:
blozen
zweten
trillen
stotteren
niet uit je woorden komen
hyperventilatie

Psychologische gevolgen:
paniekaanval
stress
anticipatieangst
slaapproblemen
verhoogd zelfbewustzijn
minderwaardigheidscomplex
schaamte

Andere gevolgen:
het gebruik van kalmeermiddelen of alcohol
isolatie en eenzaamheid
woedeaanvallen
relatieproblemen

KAN HYPNOSE MIJ HELPEN?

Een angst of fobie zit diep geworteld in je onderbewustzijn, omdat het daar ook gecreëerd is. Wanneer je lijdt aan een fobie, sta je doodsangsten uit voor specifieke zaken of situaties. Vaak is die angst niet in verhouding met de reële dreiging die van de situatie of van het object uit gaat. Wanneer je last hebt van een fobie of een angst, kan dat je leven zuur maken. Om je sociale angst te behandelen, maken we gebruik van ons FobieStop™ programma. Met FobieStop™ halen we die angst voorgoed bij je weg. Het is veilig, eenvoudig en werkt onmiddellijk.

HOE GAAT ZO’N SESSIE IN ZIJN WERK?

Tijdens een FobieStop™ sessie overtuigen we je onderbewustzijn ervan dat je sociale angst niet langer nut heeft. Je onderbewustzijn neemt deze nieuwe overtuiging aan en dat zorgt ervoor dat je fobie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je voelt je rustig en veilig, en situaties of zaken die vroeger een trigger waren, zijn dat nu niet langer.

HOEVEEL KOST ZO’N SESSIE?

In slechts één sessie helpen we je voorgoed van je fobie of angst af. Een sessie kost 150 euro. Kies “Hypnosesessie” als afspraaktype voor een FobieStop.