STOTTEREN

Maak je afspraak in Aarschot, Antwerpen of Gent

STOTTEREN

Stotteren komt zowel bij volwassenen als bij kinderen voor en het kan verschillende vormen aannemen. Vrijwel altijd is het stotteren gebonden aan bepaalde situaties, plaatsen of personen. Bijvoorbeeld, je stottert enkel indien je vader erbij is maar niet wanneer je iets tegen je huisdier zegt. Of je hebt geen last van stotteren totdat je voor een groep moet spreken. Of je stottert enkel wanneer je in paniek bent.

Stotteren kan ook diepere gevolgen hebben, zoals een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen, sociale angst, het onvermogen te spreken voor een groep of zich artistiek te uiten, vrienden te maken, etc. Daarbij komt nog eens dat stotteraars vaak het slachtoffer zijn van pestgedrag.

KAN HYPNOSE MIJ HELPEN?

Stotteren kan opgelost worden door hypnose. Het is een vorm van negatief gedrag, en ieder negatief gedrag kan met behulp van hypnose vervangen worden door een positief gedrag. Stotteren kan behandeld worden met lange en vermoeiende logopedie-sessies, maar het blijft jammer dat mensen jarenlang te kampen hebben met stottergedrag, wanneer er makkelijk iets aan te doen is met behulp van hypnosetherapie. In één tot twee sessies kunnen we je al van je stotteren af helpen. Zowel volwassenen als kinderen of jongeren kunnen bij ons terecht.

HOE GAAT ZO’N SESSIE IN ZIJN WERK?

Tijdens zo’n hypnosesessie kijken we eerst in welke situaties je niet stottert. Bijvoorbeeld, je stottert niet wanneer je zingt, of wanneer je tegen jezelf praat. Dan brengt de hypnosetherapeut je in hypnose en vraagt hij je onderbewustzijn niet meer te stotteren omdat het geen nut heeft. De therapeut overtuigt je onderbewustzijn van het feit dat stotteren niet langer positief is en dat je vanaf nu in iedere situatie hetzelfde spreekt als in situaties waarin je niet stottert.

HOEVEEL KOST ZO’N SESSIE?

In één tot twee sessies helpen we je van je stottergedrag af. Een sessie kost 150 euro.

Voor een FobieStop kies je voor de “Hypnosesessie” bij de afspraaktypes.