ZELFPIJNIGING

Maak je afspraak in Aarschot, Antwerpen of Gent

ZELFPIJNIGING

Wanneer je jezelf bewust pijn doet, kan dit verschillende redenen hebben. Misschien wil je jezelf straffen, of is het voor jou een manier om emotionele pijn om te zetten in lichamelijke pijn. Misschien is het voor jou een manier om om te gaan met zaken uit je verleden, of om een leegte tegen te gaan. Misschien is het een hulpkreet en heb je het gevoel dat mensen je niet serieus nemen. Of is het een verslaving geworden en voelt het goed om jezelf pijn te doen. Misschien is dat het enige moment waarop je het gevoel hebt dat je leeft. Wat de reden ook is, de oorzaak komt voort uit een diep gevoel van verdriet of leegte. Hypnose kan je helpen om te stoppen met jezelf pijn te doen.

Een paar voorbeelden van zelfverminking zijn: zichzelf krassen, snijden, branden, met het hoofd of de vuisten tegen de muur slaan, zichzelf bijten,… Veel jongeren doen aan automutilatie, maar kinderen en volwassenen hebben er ook last van.

KAN HYPNOSE MIJ HELPEN?

Hypnose kan je helpen om te stoppen met jezelf pijn te doen, en die zelfpijniging niet langer als een oplossing te zien voor je problemen of gevoelens. Iedereen is anders en iedere hypnosesessie is daarom aangepast op maat van de persoon die onze hulp zoekt. Indien je jezelf verwondt door een nare gebeurtenis uit je verleden, een trauma, een laag zelfbeeld, depressie of stress, zal iedere aanpak anders zijn.

HOE GAAT ZO’N SESSIE IN ZIJN WERK?

Iedereen is anders en dus ook iedere hypnosesessie. Samen met de therapeut bespreek je waar jouw verlangen om jezelf pijn te doen vandaan komt en wat je triggers zijn. Onder hypnose spreekt de therapeut je onderbewustzijn aan om die triggers uit te schakelen, en om dat oude en negatieve gedrag van zelfpijniging te vervangen door een nieuw en positief gedrag. Hoe zou je graag willen reageren op je gevoelens in plaats van jezelf pijn te doen? De hypnosetherapeut stelt jouw wens in plaats van het oude gedrag, zodat jij geen nood of behoefte meer hebt aan die destructieve gewoontes.

Disclaimer: indien je met gevoelens van depressiviteit en zelfmoord worstelt, kunnen wij je ook helpen, maar we raden je ten sterkste aan hier niet mee te blijven zitten en hulp te zoeken of het aan een vertrouwenspersoon te vertellen. Indien je vragen hebt over zelfmoord, of je wil graag met iemand praten, kan je de zelfmoordlijn contacteren op het nummer 1813.