banner-april 1880x1235 (1)

Alledaagse afleidingen

Afleidingen zijn een alledaags verschijnsel in ons leven, en het vermogen om ze effectief te beheren is cruciaal voor success. Ontdek hoe je jouw productiviteit kunt verhogen door deze gemeenschappelijke afleidingen te vermijden. Leer hoe je jouw  focus kunt behouden en je energie kunt optimaliseren, wat essentieel is voor het bereiken van je doelen.

Lees hieronder negen veelvoorkomende situaties die we allemaal zouden moeten proberen te vermijden. 

Sociale Media

Sociale Media zijn een integraal onderdeel geworden van het leven. Hoewel het niet volledig negatief is, vormt het zeker een afleiding voor velen. Hoe vaak heb je “snel” je social media bekeken, om uiteindelijk een uur te scrollen? Bovendien heeft het de neiging ons het gevoel te geven dat we niet voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Spijt

Hoe vaak kijk je terug op iets met spijt? Wens je wel eens dat je een belangrijke beslissing anders had genomen? Misschien is het iets eenvoudigers, zoals het wensen dat je een scherpere reactie had gegeven in je laatste argument. Ongeacht de ernst, tijd verspillen aan piekeren over het verleden helpt jou niet vooruit te komen.

Wrok

Hoewel je wellicht zeer goede redenen hebt voor de wrok die je koestert, blijft het een energieverspillende afleiding. Wrok betekent dat je je negatieve denken betrekt. Het is moeilijk om te focussen als je te veel bezig bent met wat iemand in het verleden heeft gedaan. Als ze echt iets onvergetelijks hebben gedaan, is de beste wraak: vergeving vinden en het loslaten.

Toxische Relaties

Er is bijna niets afleidender in het leven dan tijd doorbrengen met toxische mensen. Deze mensen proberen niet alleen je tijd te monopoliseren, maar ze zorgen er ook voor dat jij je vreselijk voelt. Als je een eenzijdige giftige relatie in je leven hebt, overweeg dan de banden te verbreken, zodat je je volledig kunt concentreren op je doelen.

Streven naar perfectie

Het streven naar perfectie is een gevaarlijke afleiding. Wanneer je perfectie nastreeft, voel je je misschien niet afgeleid omdat je nog steeds naar iets werkt. Het probleem is dat je naar iets toe werkt dat niet bestaat (perfectie). Deze zinloze zoektocht leidt je af van vooruitgang en focussen op belangrijkere doelen.

De mening van anderen

Waarom zijn we zo bezorgd over wat andere mensen denken? Vaak veranderen we ons gedrag omdat we ons zorgen maken over wat andere mensen zullen denken. Voortdurend zorgen maken over andere mensen is ongelooflijk afleidend. Je kunt niet focussen op wat je wil doen wanneer je bezig bent met wat andere mensen denken.

Slechte Grenzen

Wanneer je geen goede grenzen stelt, hebben sommige mensen geen probleem met het schenden van je tijd en energie. Leer wanneer en hoe je vaker “Nee” moet zeggen.

De belofte van morgen

Doelen hebben en een plan voor de toekomst is een krachtige stap naar success. Echter, verloren raken in de belofte van morgen kan het tegenovergestelde effect hebben. Wanneer je te veel gefocust bent op de toekomst, word je afgeleid van alles wat er nu gebeurt. Plan voor de toekomst maar blijf in het heden.

Negatief denken

Negatieve gedachten zijn wellicht de meest giftige afleiding van allemaal. Wanneer je negatief denkt, verspil je zowel tijd als energie. Negatief denken leidt je af van alle positieve dingen die in je leven gebeuren. Als je merkt dat je constant negatief denkt, moet je een manier vinden om dat te veranderen.

Onderneem concrete stappen !

  • Maak een lijst van al je afleidingen tijdens een brainstorm sessie. Neem ongeveer 15 minuten de tijd om alle afleidingen in je leven op te sommen die jou binnen schieten.

  • Hou je afleidingen bij. Je zult waarschijnlijk niet alle afleidingen kunnen onthouden, dus houd een notitieboek bij de hand en schrijf eventuele andere afleidingen op terwijl ze zich voordoen.

  • Kies de afleiding(en) die jou het meest beïnvloeden en ontwikkel een plan om ze aan te pakken. Maak concrete stappen, zoals het instellen van tijdslimieten, het creëren van een georganiseerde werkruimte of het beoefenen van mindfulness om afleidende gedachten te verminderen.
Aanvullend leesmateriaal:

Ultralearning

Ultralearning verkent deze boeiende subcultuur, deelt een bewezen framework voor een succesvol ultralearning-project, en biedt inzichten in hoe je een plan kunt organiseren en uitvoeren om iets diepgaand en snel te leren, zonder leraren of kosten overschrijdende collegegelden. Of het nu het doel is om vloeiend te worden in een taal (of tien talen), het equivalent van een universitair diploma te behalen in een fractie van tijd, of meerdere tools te beheersen om een product of bedrijf vanaf het begin op te bouwen, de principes in “Ultralearning” zullen je leiden naar success.

Limitless: Upgrade Your Brain, Lear Anything Better

Gedurende meer dan 25 jaar heeft Jim Kwik nauw samengewerkt met succesvolle mannen en vrouwen die uitblinken in hun vakgebied als acteurs, atleten, CEO’s en zakelijke leiders uit alle lagen van het leven om hun ware potentieel te ontsluiten. In “Limitless” onthult hij op wetenschap gebaseerde praktijken en op het veld geteste tips om zelflerend vermogen, communicatie, geheugen, focus, herinnering en snellezen te versnellen, met als resultaat verbazingwekkende prestaties. “Limitless” is het ultieme transformatieboek en geeft mensen de mogelijkheid om meer te bereiken – meer productiviteit, meer transformatie, meer persoonlijk success en zakelijke prestaties – door hun mindset, motivatie en methoden te veranderen.

Learn Faster

Heb je je ooit afgevraagd hoe herinneringen worden gevormd en hoe je een beter geheugen kunt ontwikkelen? Heb je nagedacht over het leren van snellezen, maar wist je niet hoe je moest beginnen? Hoeveel weet je over de hippocampus? Weet je wat je moet eten om de gezondheid van je hersenen en leercapaciteit te verbeteren? Als je op zoek bent naar manieren om al deze vragen te beantwoorden, zoek dan niet verder dan “Learn Faster”.

Make it Stick: The Science of Successful Learning

Veelvoorkomende studiegewoonten en oefenroutines blijken contraproductief te zijn. Onderstrepen en markeren, herlezen, proppen en eenzijdige herhaling van nieuwe vaardigheden creëren de illusie van beheersing, maar de resultaten vervagen snel. Meer complex en duurzaam leren ontstaat door zelftesten, het introduceren van bepaalde moeilijkheden tijdens de oefening, wachten met het opnieuw bestuderen van nieuw materiaal totdat er een beetje vergeten is, en het doorsnijden van de praktijk van de ene vaardigheid of onderwerp met een andere. Sprekend met name tot studenten, leraren, trainers en atleten, zal “Make it Stick” aantrekkelijk zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de uitdaging van levenslang leren en zelfverbetering.

Learn like a Pro

Drs. Barbara Oakley en Olav Schewe hebben beiden in het verleden geworsteld met hun leerproces. Maar ze hebben technieken gevonden om hen te helpen elk materiaal onder de knie te krijgen. Voortbouwend op inzichten uit de neurowetenschap en cognitieve psychologie geven ze je een snelcursus om je leervermogen te verbeteren, ongeacht het onderwerp.

AudioHypnose - Productiviteit Verhogen

Heb je een productiviteitsboost nodig?

Bezoek de webshop via deze link

 

Comments are closed.