banner-juli 1880x1235

De Kracht van Vertragen

We leven in een snel veranderende wereld die lijkt elk jaar sneller te gaan. Hoewel technologie ons heeft geholpen sommige dingen efficiënter te doen, heeft het onze snelheid zeker niet verminderd. Het is eerder het tegenovergestelde. Veel mensen genieten van deze snelle, enerverende wereld, maar zelfs de meest fervente aanhangers zouden af en toe baat hebben bij vertraging.

 

Het is pas wanneer we vertragen dat we opmerken hoever we zijn gekomen. Als je denkt dat je zou profiteren van wat rust in het leven, overweeg dan deze negen tips.

Vertragen is een keuze

Het zou helpen als je erkende dat vertragen een keuze is. Het besef hiervan is belangrijk omdat het je doet inzien dat je niet hoeft mee te razen met de rest van de wereld. Je hebt de controle om even terug te stappen en te vertragen. Het is jouw keuze om te maken.

Zeg vaker “Nee”

De beste manier om te vertragen is door vaker “nee” te zeggen. Je hoeft niet altijd een gunst te verlenen of extra verantwoordelijkheden op je te nemen. Als je geen tijd hebt, wees dan niet bang om nee te zeggen tegen de eisen van anderen voor jouw tijd.

Doe minder

Je kunt net zoveel bereiken als je momenteel doet door minder te doen, mits je ervoor zorgt dat je het grootste deel van je actieve tijd besteedt aan de zaken die er het meest toe doen. Richt je op de dingen in je leven die je echt moet doen en laat de rest los (of besteed het uit).

Ontkoppel

Smartphones en draadloos internet zijn levensveranderende ontwikkelingen in onze wereld. Natuurlijk betekent dat niet dat je ze 27 uur per dag moet gebruiken. Wees niet bang om je telefoon of apparaat neer te leggen en jezelf onder te dompelen in de wereld recht voor je.

Maak meer tijd voor de natuur

Tijd doorbrengen in de natuur is een van de beste manieren om jezelf te aarden. Niet iedereen heeft toegang tot afgelegen bergpaden, maar zelfs een wandeling in je lokale park kan wonderen doen. Regelmatig tijd doorbrengen in de natuur is  een prachtige manier om te vertragen.

Ontdek simpele geneugten

Velen van ons lijken hun gedachteloos te besteden aan werken terwijl we wachte op de grote gebeurtenissen in ons leven. Niet alles wat je viert of waarvan je geniet, hoeft echter een groot evenement te zijn. Leer meer plezier te beleven aan de kleine dagelijkse dingen. Drink je koffie niet zo snel mogelijk in de ochten maar ga zitten en geniet er echt van.

Focus op je ademhaling

Wanneer heb je voor het laatst gewoon gezeten en gefocust op je ademhaling? Dit lijkt misschien niet baanbrekend, maar het is een krachtige activiteit die je helpt op het moment te concentreren. Als je het gevoel hebt dat dingen om je heen buiten controle razen en draaien, neem dan de tijd om je geest te zuiveren en je te richten op je ademhaling.

Houd vast aan Single-Tasking

Het concentreren op één taak tegelijk is een geweldige manier om je tempo te vertragen. In plaats van te haasten om meerdere taken af te krijgen, kun je de tijd nemen en er één goed doen. Een bijkomend voordeel is dat single-tasking vaak efficiënter is dan multi-tasking.

Met wie concurreer jij?

Aan welke denkbeeldige race neem je deel, en wie zijn je concurrenten? Vaak reageren we op een snelle pas omdat we concurreren met een broer, collega, buurman, of die persoon die we allemaal haatten op de middelbare school. Als je je minder zorgen maakt over andere mensen en stopt met jezelf te vergelijken, zul je natuurlijk je tempo vertragen.

Onderneem concrete stappen

  • Oefen met ‘Nee’ zeggen. De volgende keer dat iemand je vraagt om iets te doen waar je geen tijd voor hebt, zeg gewoon nee. Maak je geen zorgen over het uitleggen waarom.
 
  • Evalueer je dag. Neem een dag (of meer) de tijd om alles wat je doet bij te houden. Welke taken zijn pure verspilling? Zijn er taken die je zou kunnen uitbesteden?
 
  • Ontdek meer eenvoudige dingen. Vind een nieuwe hobby of bezigheid waarvan je kan genieten.
Aanvullend leesmateriaal:

Slowing Down to the Speed of Life

Onlangs herzien en bijgewerkt om de toegenomen stress van onze moderne tijd aan te pakken, is “Slowing Down to the Speed of Life” van bestsellerauteur Richard Carlson en Joseph Bailey de klassieke gids voor het creëren van een vrediger, eenvoudiger leven van binnenuit. Met praktische en eenvoudige oefeningen om je gedachten te vertragen en je te richten op het huidige moment. Een levensverrijkend boek met inzichtelijke principes voor vredig en productief leven, zowel op het werk als thuis.

The Ruthless Elimination of Hurry

Het was niet het antwoord dat hij verwachtte, maar het was – en blijft – het antwoord dat hij nodig heeft. Vaak behandelen we de symptomen van toxiciteit in onze moderne wereld in plaats van te proberen de oorzaak te achterhalen. Een groeiend aantal stemmen wijst op haast of drukte als een oorzaak van veel kwaad. In de pagina’s van dit boek vind je een boeiende routekaart om emotioneel gezond te blijven en spiritueel levendig te zijn in de chaos van de moderne wereld.

A better Life: Slowing down to Get Ahead

Laat de liefde in jou uitrekken. Als oprichter van één van de meest populaire bedrijven voor op maat gemaakte handtassen in het land, weet Rebecca Smith het een en ander over zaken doen. Als zeer succesvolle ondernemer in een wereld waar de focus ligt op schaalbaarheid, merkstrategie en wereldwijde marketing, weet Rebecca Smith ook de waarheid: dat elk success dat ze heeft ervaren bij “Better Life Bags” het resultaat is van zeer kleine, heel gewone, heel gehoorzame stappen van geloof.

Take Your Time: The Wisdom of Slowing Down

Wanneer de geest niet gehaast is, zijn we geduldig, vriendelijk en gefocust, klaar om te reageren op wat er echt toe doet te midden van het lawaai van een drukke dag. Het geheim is om onze geesten te trainen om gestaag en met een gerichte aandacht te werken, ongeacht hoeveel taken ons ook confronteren. Gedurende meer dan 40 jaar heeft Easwaran meditatie en de wijsheid van vertragen onderwezen. Terwijl we lezen, bevinden we ons in situaties waarin we ongeduldig of geïrriteerd kunnen raken – in de rij staan, omgaan met moeilijke collega’s, winkelen met kinderen die hun eigen agenda hebben – maar zoals Easwaran elk evenement vertelt, zien we het vanuit het perspectief van een ongehaaste geest, waardoor de deur opengaat naar rijke, liefdevolle relaties, creatief en productief werk, en een stille vreugde die ons leven kan doordringen.

Present, not Perfect: a Journal for Slowing Down

De meeste vrouwen van vandaag zijn hechtisch, verdwaald in een eindeloze cyclus van drukte als gevolg van constante druk om te voldoen aan onrealistische verwachtingen van perfectie, waarvan vele zelfopgelegd zijn. Dit dagboek gaat recht naar de kern van het probleem door vrouwen te laten zien hoe ze weer in contact kunnen komen met hun innerlijke zelf door middel van eenzaamheid, introspectie en overpeinzing over wat echt belangrijk is voor hen als individuen en als gezinsleden. Geef jezelf toestemming om aanwezig te zijn, niet perefect.

AudioHypnose - Meer Focus en Concentratie (Algemeen)

Wil je je concentratie versterken?

Bezoek de webshop via deze link

 

Comments are closed.