lenteschoonmaak je leven

Ruim je leven op

Bij een lenteschoonmaak denk je waarschijnlijk aan de tijd van het jaar waarin je je huis helemaal opruimt. Je weet wel, de tijd waarin je de koelkast verplaatst en alle hoekjes en spleetjes schoonveegt. Wat als je datzelfde denkbeeld volgt, maar in plaats van je fysieke omgeving op te ruimen, ruim je jouw leven op?

Als je niet helemaal begrijpt wat dat precies inhoudt, zijn hier negen voorbeelden die je op weg kunnen helpen!

Maak de balans op

Voordat je begint met de lenteschoonmaak van je leven, moet je zorgvuldig inventariseren hoe je er momenteel voor staat. Heb je doelen? Hoe gaat het daarmee? Zijn er gebieden in je leven die je zou willen veranderen? Door de balans op te maken, helpt dit jouw aandacht te richten op wat nodig is.

Ruim je relaties op

Heb je toxische relaties? Mischien is het tijd om afscheid te nemen van deze mensen. Wanneer de mensen in je leven je niet blij maken, energie geven of steun bieden, waarom zijn ze dan nog in je leven?

Ruim je gewoontes op

Het is misschien tijd om je slechte gewoontes op te ruimen. Slechte gewoontes tellen op en kosten je op de lange termijn heel veel tijd. Als je het gevoel hebt dat het jou al lukt, richt je dan op het opbouwen van een aantal nieuwe constructieve gewoonten.

Maak je hoofd leeg

We hebben allemaal veel aan ons hoofd. Misschien moet je wat tijd nemen om de boel wat op te ruimen. Dagelijks mediteren is een goede manier om je gedachten leeg te maken. Je kan ook proberen een dagboek bij te houden. De gedachten die in je hoofd rondspoken op papier zetten kan een wereld van verschil maken.

Unplug

Technologie is geweldig, maar soms moeten we de stekker eruit trekken en in het moment leven. Wees niet bang om in sommige van onze sociale media-accounts te snoeien. Streef ernaar om minder tijd aan je apparaten te besteden en meer tijd aan de wereld om je heen.

Vernieuw je fitnessroutine

Is je sportroutine saai of afgezaagd geworden? Beweeg je wel regelmatig genoeg? Waarom de boel niet opfrissen? Voorjaarsschoonmaak betekent: uit met het oude en in met het nieuwe. Zoek een nieuwe oefening, sport of activiteit waar jij enthousiast van wordt, en probeer die in te bouwen in je dagelijkse routine.

Bekijk je dieet

Een goede manier om je leven op te ruimen is om aan je dieet te werken. Denk na over het toevoegen van meer natuurlijk en verse voedingsmiddelen, en verminder je guilty pleasures. Vind een gezonde manier van eten die je met gemak kan volhouden.

Organiseer je werkplek

Dit is bijna een echte lenteschoonmaak! Je werkruimte organiseren is een geweldige manier om je productiviteit te verhogen en meer zin te krijgen om te werken. Reorganiseren gaat minder over schoomaken en meer over ervoor te zorgen dat elk item zijn plaats heeft, en elke ruimte een doel.

Onderzoek je doelen

Voor de meerderheid van de mensen geldt dat sommige van hun doelen lukken en andere niet. Daarom is het belangrijk je doelen af en toe bij te stellen. Zoek uit wat werkt, en verdubbel dat. Zoek uit wat niet werkt, en zoek uit waarom. Maak er een gewoonte van om je doelen regelmatig te evalueren.

3 uitvoerbare stappen die je kan ondernemen

zelfreflectie lenteschoonmaak

Aanvullend leesmateriaal:

One Small Step Can Change Your Life

Dr. Maurer laat ook zien hoe je virtuele verandering kunt visualiseren, zodat echte verandering gemakkelijker tot stand komt. Waarom kleine beloningen leiden tot grote opbrengsten. En hoe grote ontdekkingen worden gedaan door aandacht te besteden aan de kleine details die de meesten van ons over het hoofd zien. Zijn eenvoudige regime is uw weg naar voortdurende verbetering voor alles van afvallen tot stoppen met roken, schulden afbetalen, of verlegenheid overwinnen en nieuwe mensen ontmoeten. Geworteld in de tweeduizend jaar oude wijsheid van de Tao Te Ching-“De reis van duizend mijl begint met een enkele stap”-hier is de manier om uw leven te veranderen zonder angst, zonder falen, en start op een nieuw pad van eenvoudige, voortdurende verbetering.

Winning the War in your Mind: Change Your Thinking, Change Your Life

We hebben allemaal geprobeerd om onze weg te denken uit slechte gewoonten en ongezonde denkpatronen, alleen om onszelf vast te zitten met een out-of-control geest en off-track dagelijks leven. Pastor en New York Times bestseller auteur Craig Groeschel begrijpt diep deze dagelijkse strijd tegen zelftwijfel en negatief denken, en in dit krachtige nieuwe boek onthult hij de strategieën die hij heeft ontdekt om je geest en je leven te veranderen voor de lange termijn.

30 Days – Change your Habits, Change Your Life

30 Dagen: Change Your Habits, Change Your Life is een verfrissende gids om je eigen mentor en coach te worden. Geïnspireerd door meer dan vijfentwintig jaar studie van wereldwijde filosofieën, heeft Reklau deze veelzijdige gereedschapskist volgestopt met dagelijkse taken, harde anekdotes en haalbare stappen voorwaarts. En door zijn eenvoudige plan te volgen, ontsluit u de deuren naar een wereld vol vrijheid, vreugde en rijkdom in elk seizoen.

Change Your Schedule, Change Your Life

Een verhelderend handboek van een vooraanstaand Ayurvedisch arts dat de nieuwste wetenschap over “klokgenen” combineert met oude oosterse wijsheid om ons te helpen begrijpen hoe we de kracht van de chronobiologie kunnen aanwenden om moeiteloos af te vallen, beter te slapen, meer te bewegen, stress te verminderen en ons welzijn te vergroten.

Make Your Bed: Little Things That Can Change Your Life

Op 17 mei 2014 sprak admiraal William H. McRaven de afstuderende klas van de Universiteit van Texas in Austin toe op hun commencement dag. Geïnspireerd door de slogan van de universiteit, “Wat hier begint verandert de wereld”, deelde hij de tien principes die hij leerde tijdens de Navy Seal training en die hem hielpen uitdagingen te overwinnen, niet alleen in zijn training en lange marine carrière, maar ook in zijn hele leven; en hij legde uit hoe iedereen deze basislessen kan gebruiken om zichzelf en de wereld ten goede te veranderen.

AudioHypnose - Productiviteit verhogen

Vind je jezelf niet productief genoeg? Merk je belemmerende gedachten en gedrag bij jezelf op? Doorbreek deze patronen dankzij hypnose!

Onze Audiohypnose MP3’s maken gebruik van directe hypnosetechnieken om zo je onderbewustzijn te informeren zodat je efficiënter en productiever te werk gaat.

Comments are closed.