luchtig door het leven blog

Luchtig door het leven

Er is misschien geen betere tijd dan – nu –  om het leven te leren relativeren.  Luister, ik begrijp dat het leven een gekkenhuis kan zijn. Voor velen van ons gaat het moeilijk. Dan gebeurt het dat we makkelijker op onszelf neerkijken. Als we niet oppassen, kunnen we de lichtpuntjes die we hebben, verliezen. Daarom is het belangrijk om te leren hoe we gewoon kunnen “zijn”. We mogen niet zo streng zijn voor onszelf en ons gaan wentelen in negativiteit. Laten we eerst eens diep in- en uitademen zodat we ons meer ontspannen kunnen voelen. 

Deze negen tips helpen je op weg:

blog luchtiger door het leven

Omarm het concept ” Perfect genoeg “

Het voelt geweldig als iets waar we aan werken perfect is, maar het is niet het einde van de wereld als het gewoon acceptabel is. Soms gaan we er zo in op dat elk detail perfect hoort te zijn, dat we niet de tijd nemen om van het proces te genieten. Je moet de tijd nemen om elk moment te waarderen, zelfs als niet alles perfect is. 

afgrenzen
grenzen bewaken
opkomen voor jezelf

Vermijd toxische personen

Sommige mensen in ons leven maken ons depressief. We kunnen deze mensen niet altijd vermijden, maar waarom zouden we onze blootstelling aan hen niet beperken?  Het wordt erg moeilijk om vrolijker door het leven te gaan als je veel tijd doorbrengt met mensen die veel energie vragen en je gevoel van vreugde bederven. 

copingstijlen coping copmingmechanisme gezonde afleidingen

Ga op zoek naar gezonde manieren om met spanningen om te gaan

Een van de beste manieren om te ontspannen is om opgebouwde spanning los te laten. Misschien kan je een massage boeken. Als dat niet jouw stijl is, kan je misschien wat stoom afblazen door te gaan sporten. De keuze is uiteindelijk aan jou. Zorg ervoor dat je regelmatig cortisol-verlagende activiteiten onderneemt. 

humor lachen ontladen serotonine

Bekijk het van een grappige kant

Soms hebben zelfs de stressvolle gebeurtenissen in ons leven een grappige kant. Leren deze humoristische kant te vinden is een geweldige manier om op te vrolijken. Als je om jezelf kan lachen, zal je het gemakkelijker vinden om in het algemeen te lachen. 

wandelen, aarden, contact maken met moeder natuur, de aarde, rust, omgeving, energie

Spendeer meer tijd in de natuur

Een rustige wandeling op een warme zonnige dag is een van de beste manieren om de stemming te verbeteren. Wat je ook aan je hoofd hebt, deze tijd buiten en in de natuur is een optimale manier om je stemming te verbeteren en je op te vrolijken. 

ongeremd, speels, verwonderd, magisch

Laat het kind in je los

Heb je ooit een kind zien spelen en ben je jaloers dat het zoveel plezier beleeft aan zulke eenvoudige activiteiten? Waarom doe je niet met hen mee? Doe af en toe een beetje gek. Wees niet bang om vies te worden. Lach om iets stoms. Je zal merken dat jezelf minder serieus nemen een van de beste manieren is om luchtiger in het leven te staan. 

vriendschappen, plezier, vertrouwen

Breng tijd door met leuke mensen

We weten al dat we niet veel tijd moeten doorbrengen met toxische mensen. Het omgekeerde is ook waar. We moeten proberen meer tijd door te brengen met onze leuke vrienden. De vrienden die je steun geven en je laten lachen. Je voelt je gewoon goed als je plezier hebt.

vrijwilligerswerk, hart op de juiste plaats, empathie

Help iemand in nood

Dit lijkt misschien een rare suggestie, maar iemand in nood helpen, verhoogt je humeur in het algemeen. Het is ook een nuttige herinnering aan het feit  dat iedereen problemen heeft, en dat die van jou misschien niet zo groot zijn in het grotere geheel. 

Hier en nu, acceptatie, ademen

Leef in het ” Nu “

Een belangrijke reden waarom mensen zich slecht voelen is dat ze vasthouden aan een slechte herinnering die ze blijven herbeleven of door paniek voor een komende gebeurtenis. Probeer vaker in het moment te blijven. Waardeer het hier en nu. Als je te veel in het verleden of in de toekomst leeft, zal je vaker stress, spanning en angsten ervaren. 

3 uitvoerbare stappen

oefenen
Aanvullend leesmateriaal:
Lighten Up: Love What You Have, Have What You Need… In Lighten Up laat Peter zien dat deze herwaardering van prioriteiten een geweldige kans is om ons leven en onze huidige omstandigheden te onderzoeken en de veranderingen aan te brengen die nodig zijn om ons te richten op de dingen die er echt toe doen. Op zoek naar de echte bron van geluk, biedt Peter een duidelijke strategie voor het vinden van de delicate balans tussen wat we hebben, wat we nodig hebben, en wat we willen of waar we recht op hebben.
Lighten Up Lighten Up! brengt het frisse perspectief en de sprankelende persoonlijkheid van Okazaki van het podium naar de pagina. Elk hoofdstuk is gevuld met inzichten. Okazaki’s ongecompliceerde, praktische en vrolijke kijk op het leven heeft mensen over de hele wereld kracht gegeven. Als leider die met beide benen op de grond staat en een fonkeling in haar ogen, gelooft zij ondubbelzinnig dat de boodschap goed nieuws brengt.
Slow Down and Lighten Up Wat als je stress kon zien aankomen en wist hoe je kon voorkomen dat het je werk, rust en relaties zou verstoren? Wat als je niet impulsief zou reageren op spanningen en tegenslag, maar er doeltreffend op zou kunnen reageren? Wat als je kon zien waar je gedachten je naartoe leiden en ze kon ombuigen naar waar je echt naartoe wilt? Dit zijn geen verre fantasieën, maar iets wat je kunt bereiken door toe te passen wat je leest in “Slow Down and Lighten Up”. Het gaat erom te begrijpen hoe lichaam, geest en emotie op elkaar inwerken, wat er fout gaat en wat je eraan kunt doen. 
Slow Down and Lighten Up Wat als je stress kon zien aankomen en wist hoe je kon voorkomen dat het je werk, rust en relaties zou verstoren? Wat als je niet impulsief zou reageren op spanningen en tegenslag, maar er doeltreffend op zou kunnen reageren? Wat als je kon zien waar je gedachten je naartoe leiden en ze kon ombuigen naar waar je echt naartoe wilt? Dit zijn geen verre fantasieën, maar iets wat je kunt bereiken door toe te passen wat je leest in “Slow Down and Lighten Up”. Het gaat erom te begrijpen hoe lichaam, geest en emotie op elkaar inwerken, wat er fout gaat en wat je eraan kunt doen. 
Simple Happiness: 52 Easy Ways to Lighten Up Simple Happiness is niet bedoeld als een lapmiddel om je leven te veranderen. Het is bedoeld voor hen die iets meer uit het leven willen halen. “Simple happpiness” begrijpen is beseffen dat je een keuze hebt in hoe je je op elk moment en in elke situatie voelt. Het is geen bepaalde bestemming, maar slechts een staat van bewustzijn op je levensreis. Misschien ben je al op een zoektocht naar geluk. Of misschien ook niet. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht. Geen zorgen. Je zult nog steeds iets vinden als je leest dat je genoeg verlicht om te erkennen dat je zelf achter het stuur zit.
AudioHypnose - Minder zorgen maken

Stop terugkerende gedachten, verlicht je stress en wees meer aanwezig in het moment!

Onze audiohypnose MP3’s maken gebruik van directe hypnose-technieken om zo je onderbewustzijn te informeren zodat jij je beter en ontspannen voelt.

Lig niet langer wakker van het piekeren dankzij hypnose.

Comments are closed.