Perfectionisme

Perfectionisme begrijpen en loslaten

Voor mensen die in hun perfectionisme doorschieten kan het leven een kwelling worden. Ze hebben dan een grotere kwetsbaarheid voor een laag zelfbeeld, faalangst of andere angsten, stress, frustraties, piekeren, uitstelgedrag, hoog verantwoordelijkheidsgevoel, burn-out, … wat een impact kan hebben op het functioneren in privé, sociale en/of professionele-situatie.

Wanneer jij je perfectionisme losser kan laten dan haal je voordeel uit de sterke eigenschappen die erbij horen

Bij perfectionisme behoren de kernkwaliteiten dat…

✓ je accuraat, nauwkeurig en precies bent

✓ je oog voor detail hebt

✓ een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt

✓ je ambitieus bent

✓ sterke normen en waarden hanteert

Daarnaast ben je meestal iemand die zich erg gedreven en gemotiveerd inzet. Je streeft ernaar om jezelf te verbeteren en dat inspireert anderen dan weer om ook naar hun doelen toe te werken.

Perfectionisme is dus niet slecht zolang het leefbaar blijft voor jezelf en je omgeving.

Boektip over perfectionisme en bevestigingsdrang

Kinderen ontwikkelen faalangst in de kleuterlas. Leerlingen blokkeren volledig tijdens examens. Bekwame, waardevolle medewerkers krijgen een burn-out of depressie omdat ze alles te goed willen doen. Partners vliegen elkaar in de haren omdat de een denkt nooit voor de ander te voldoen. Perfectionisme kan een desastreuse invloed hebben op werk, relaties, gezin en hobby’s en dit boek maakt je daar bewust van.

 

Aan de hand van talloze voorbeelden toont auteur Marcel Hendrickx dat wie lijdt aan overdreven perfectionisme of bevestigingsdrang zichzelf het leven uiterst moeilijk maakt, en daar vaak letterlijk of mentaal of lichamelijk ziek van wordt. Hendrickx beschrijft helder het ontstaan en de symptomen van perfectionisme en je vindt in dit boek ook een aantal eenvoudige manieren om verlichting te brengen bij jezelf en anderen.

Hypnose helpt de scherpe kantjes er af te halen

Onze hypnotherapeuten kunnen jou helpen om beter in het leven te functioneren met je perfectionisme. Vraag een gratis gesprek aan bij één van onze coaches om een hypnosesessie rond dit thema te bespreken of maak vandaag nog een afspraak.

AudioHypnose : Faalangst

Ben je constant aan het twijfelen aan jezelf? Hak je geen knopen door en mis je daardoor vele kansen? Aarzel je om beslissingen te nemen omdat “het waarschijnlijk toch niet gaat lukken”?

Dan is het tijd om iets aan je faalangst te doen!

Comments are closed.