Wat is boulemia Nervosa?

Boulemie is een eetstoornis en een ziekte. Mensen die aan Boulemie lijden hebben geregeld vreetbuiten en doen er daarna alles aan om toch maar niet bij te komen. Mensen met boulemie hebben vaak een normaal gewicht, maar een ongezonde relatie met eten en een laag zelfbeeld. Om niet bij te komen, braken ze hun voedsel uit of gebruiken laxerende middelen. Boulemie is anders dan anorexia, omdat mensen met boulemie wél eten. Na het eten voelen ze zich schuldig of angstig en willen ze zo snel mogelijk dat eten weer kwijt raken door te braken. Boulemie komt het vaakst voor bij vrouwen van 18 tot 25 jaar.

constant bezig met je gewicht en lichaam

Kan hypnose helpen?

Hypnosetherapie werkt diep door in het onderbewustzijn en is in staat om diepgewortelde patronen te veranderen. Boulemie een soort dwangneurose die vaak gepaard gaat met een laag zelfbeeld en stress. Omdat al die dingen in het onderbewustzijn zitten, helpt hypnose ontzettend goed om eetstoornissen te verwerken. Door middel van hypnose worden je onbewuste processen, zoals de neiging tot overeten en braken, maar ook laag zelfbeeld, omgevormd tot positieve processen. Het aantal sessies en hoe die sessies verlopen, varieert van persoon tot persoon. Uiteraard trachten we je te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies, maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast.

Disclaimer: indien je gediagnosticeerd bent met Boulemia Nervosa, blijf dan de hulp en steun van een arts of andere organisatie ontvangen. Indien je bezorgd bent over gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van je eetstoornis, consulteer dan een arts.

 

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.