Nagelbijten

Nagelbijten komt vaak voor bij jonge kinderen en tieners, maar ook volwassenen hebben er last van. De oorzaak voor dat nagelbijten kan voor iedereen anders zijn, maar de meest voorkomende redenen zijn verveling, stress of angst. Nagelbijten is niets meer dan een vervelende gewoonte of een vast ritueel, daarom werkt hypnose zo goed. Je onderbewuste gebruikt het nagelbijten om met die verveling, stress of angst om te kunnen gaan. Door hypnose wordt je onderbewuste opnieuw geprogrammeerd zodat dat oude, negatieve gedrag van nagelbijten kan vervangen worden door een nieuw, positief gedrag.

nagelbijten (2)
nagelbijten (3)

Hoe gaat zo'n sessie in zijn werk?

Indien nagelbijten een soort ritueel is dat de kop opsteekt wanneer je je verveelt, kan via hypnose een nieuw ritueel worden ingeprent. Bij momenten van verveling zal je onderbewuste geen zin meer hebben om te nagelbijten. Wanneer je nagelbijt bij stress, kunnen we via hypnose je leren om te ontspannen. We identificeren de triggers die je stress bezorgen en leren je via hypnose om beter met die triggers om te gaan. Samen kijken we welk gedrag je zou willen vertonen in plaats van nagelbijten, en dat gedrag geven we aan je onderbewuste. Wanneer je nagelbijt uit angst, kijken we samen welke overtuigingen die angst creëren, en nemen je angsten weg door hypnose. Zowel volwassenen, tieners als jonge kinderen kunnen bij ons terecht om te stoppen met nagelbijten.

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.