Zelfbeeld

Niemand is volmaakt, en iedereen twijfelt wel eens aan zichzelf. Maar als je jezelf waardeloos vindt en je het gevoel hebt dat je nooit iets goed doet, is de kans groot dat je aan een laag zelfbeeld lijdt. Het verschil tussen een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen, is dat een laag zelfbeeld bestaat uit negatieve gedachtes die je over jezelf hebt, terwijl weinig zelfvertrouwen een gevoel is. Beide hangen natuurlijk samen, en beide kunnen makkelijk verholpen worden met behulp van hypnose.

Er is een verschil tussen een realistisch, positief zelfbeeld en een onrealistisch, negatief zelfbeeld

Wanneer je een realistisch zelfbeeld hebt, denk je over het algemeen positief over jezelf, maar ben je je bewust van ruimte voor verbetering of van je negatieve karaktereigenschappen. 

Wanneer je een onrealistisch zelfbeeld hebt dan komt de manier waarop je over jezelf denkt niet overeen met de werkelijkheid. Wat zijn de labels die jij op jezelf plakt? Zijn de volgende labels herkenbaar:

ik ben te dik/te dun
ik ben te lelijk
ik ben te dom
ik ben te klein/te groot
ik ben te jong/te oud
ik ben onaantrekkelijk
ik ben waardeloos
ik kan niks
ik misluk in alles wat ik doe
ik zeg altijd de verkeerde dingen
ik ben onmogelijk om van te houden

Bovenstaande gedachtes zijn nog maar het topje van de ijsberg. Al die gedachtes die jij over jezelf hebt en die jij aanneemt als waarheid, worden uiteindelijk ook jouw waarheid. Want als je jezelf te dik/dun/lelijk/dom/… vindt, vind je jezelf —kortom— niet goed genoeg. Niet goed genoeg waarvoor? Niet goed genoeg om gelukkig te zijn? Om een leuke job te vinden? Om vrienden te hebben? Om een fijne relatie aan te gaan? Om van gehouden te worden? Door jezelf de hele tijd de grond in te boren, belemmer je jezelf enkel en kan je niet uitgroeien tot een gelukkig, vervuld mens.

zelfbeeld1
zelfbeeld (2)

KAN HYPNOSE MIJ HELPEN?

Die gedachtes die je over jezelf hebt, zijn enkel gedachtes. En een gedachte kan veranderd worden. Ongeacht waar dat laag zelfbeeld vandaan komt: een trauma of een nare gebeurtenis in het verleden, mislukte relaties, pestgedrag, .. jij hebt deze gedachtes als waarheid aangenomen. Misschien overweeg je om therapie te volgen, of coaching, of ben je daar al lang mee bezig maar zie je geen vooruitgang. Hypnose kan je helpen: het is snel, effectief en blijvend.

Hoe gaat zo'n sessie in zijn werk?

Samen met de hypnosetherapeut bespreek je alle vooroordelen die je over jezelf hebt en de blokkades die ze opwerpen. Zo kan de hypnosetherapeut erachter komen waar het probleem zit. Dan word je onder hypnose gebracht en wordt dat negatieve gedrag van jezelf naar beneden halen en negatief over jezelf te denken veranderd door een positief gedrag. Samen zorgen we ervoor dat je weer aardig voor jezelf kan zijn en je die negatieve vooroordelen over jezelf kan loslaten. 

Wil jij weer van jezelf houden en niet meer afgeremd worden? 

Wil je jezelf eindelijk goed genoeg vinden? 

Maak dan vandaag nog een afspraak.

 

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.