Faalangst?

Faalangst is de angst om te mislukken in iets wat je onderneemt. Vooral in situaties waarin je (denkt dat je) beoordeeld wordt, zoals tijdens een examen, of wanneer je moet presteren op het werk of in een sport kan je bang worden om te falen. Wanneer je angst zo groot wordt dat je verlamd raakt, een blackout hebt of zelfs niet meer deelneemt aan activiteiten uit angst om te mislukken, kan je spreken over faalangst.

Faalangst kan zich zowel fysiek als mentaal uiten. Fysieke symptomen zijn zweten, trillen, hartkloppingen, duizeligheid,.. Mentale symptomen zijn gedachten die de faalangst met zich meebrengt: je maakt je zorgen over je prestaties, je vreest dat je zal mislukken, je maakt je zorgen over wat anderen over je zullen denken, …

bang om te mislukken, prestatiedruk, faalangst, falen, te kort schieten
aan jezelf twijfelen

Kan hypnose mij helpen?

Een angst als faalangst zit diep geworteld in je onderbewustzijn, omdat het daar ook gecreëerd is. Je staat doodsangsten uit voor specifieke zaken of situaties, en vaak is die angst niet in verhouding met de reële dreiging die van de situatie of van het object uit gaat. Wanneer je last hebt van faalangst, kan dat je leven zuur maken. Je voelt je ellendig iedere keer je moet presteren, of je vermijdt situaties waarin je jezelf moet bewijzen. Om van je faalangst af te raken, zijn er verschillende mogelijkheden om je via hypnose te helpen.

Hoe gaat zo'n sessie in zijn werk?

Indien er met recht gesproken kan worden van een angst of fobie, maken we gebruik van onze FobieStop™ formule. Tijdens een FobieStop™ sessie overtuigen we je onderbewustzijn ervan dat de angst of fobie niet langer nut heeft. Je onderbewustzijn neemt deze nieuwe overtuiging aan en dat zorgt ervoor dat je fobie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je voelt je rustig en veilig, en situaties of zaken die vroeger een trigger waren, zijn dat nu niet langer.

Misschien lijd je niet aan een fobie voor een specifieke zaak of situatie, maar komt je faalangst voort uit andere factoren, zoals een laag zelfbeeld, sociale angst of een nare gebeurtenis. Daardoor voel je je bezorgd en gespannen wanneer je moet presteren of jezelf bewijzen. Met hypnose kunnen we ontdekken wat die triggers zijn en hoe die angst in je onderbewuste terecht is gekomen. Zo kunnen we de angst wegnemen en je doeltreffend leren omgaan met je angst of bezorgdheid.

Voor studenten

Indien je bang bent te mislukken voor een test of examen, raden we je aan om meer te lezen over onze behandeling voor examenstress. Concurrentie, faalangst of gebrek aan zelfvertrouwen zorgen ervoor dat stress hoog oplaait. Zeker voor of tijdens een examen kan dat negatieve gevolgen hebben. Lees hier meer over hypnose als hulpmiddel bij examenstress.

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.