EXAMENSTRESS

De examenperiode is vaak een van de meest stresserende tijden van het jaar voor studenten. De wil om te slagen is er, maar die gaat vaak gepaard met negatieve gedachten als: “wat als ik niet slim genoeg ben?”, “ik krijg de leerstof nooit verwerkt” of “wat als ik iemand teleur stel?”. Concurrentie, faalangst of gebrek aan zelfvertrouwen zorgen ervoor dat de stress hoog oplaait. Zeker voor of tijdens een examen kan dat negatieve gevolgen hebben. Door examenstress kan je dichtklappen tijdens een examen, maar ook vòòr een examen uit die stress zich: je slaapt slecht, hebt pijn, voelt je misselijk, of misschien pieker je de hele tijd en kan je de leerstof niet onthouden. Het kan ook erger: paniekaanvallen, huilbuien, hartkloppingen en black-outs kunnen een gevolg zijn van stress en je belemmeren in het slagen voor je examens.

Symptomen van stress:

  • verminderd concentratievermogen
  • negatieve gedachten
  • prikkelbaarheid
  • slapeloosheid
  • weinig zelfvertrouwen
  • hoofdpijn
  • buikpijn
  • verhoogde hartslag
  • overmatig zweten
  • tremor
Verminder je examenstress
Examenstress (3)

kan hypnose mij helpen?

Hypnose is het ideale middel om, op zo’n moeilijk moment als de examenperiode, zelfcontrole op te bouwen. Met behulp van een hypnosetherapeut leer je je stress onder controle te houden. Je zelfvertrouwen groeit en je zal minder stress ervaren voor en tijdens een examen. De negatieve gevolgen van stress smelten weg als sneeuw voor de zon.

HOE GAAT ZO’N SESSIE IN ZIJN WERK?

Tijdens een hypnosesessie vragen we je wat er precies met je gebeurt tijdens of voor een examen. Wat ervaar je als negatief? Wat zou je graag willen in plaats van dat negatieve? Tijdens het studeren of tijdens een examen, vertoont je onderbewustzijn negatief gedrag. Tijdens een hypnosesessie herprogrammeren we je onderbewuste om dat oude, negatieve gedrag te schrappen, en een nieuw, positief gedrag in de plaats te stellen.

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.