Zweten

Vaak is blozen zowel als zweten een oorzaak of een gevolg van sociale angst. Je kan je zelfbewust en ongemakkelijk voelen in sociale situaties doordat je weet dat je makkelijk zweet, of net andersom: je zweet in sociale situaties en daardoor voel je je zelfbewust en ongemakkelijk. Vaak hangt het ene met het andere samen en is er sprake van een vicieuze cirkel: de angst om te zweten, zorgt ervoor dat je extra gaat zweten. Overmatig zweten kan je zelfvertrouwen behoorlijk schaden. Je kan beginnen zweten wanneer je zenuwachtig bent, of net zenuwachtig worden doordat je bang bent om te zweten. Doordat je zweet wanneer er eigenlijk geen reden voor is, zoals inspanning bijvoorbeeld, voel je je ongemakkelijk of beschaamd.

Sommige mensen nemen medicatie om het zweten te stoppen, proberen verschillende deodorants of laten bepaalde delen van hun lichaam injecteren met botox om het zweten tegen te gaan. Indien het overmatig zweten heel erg is, opteren sommige mensen ervoor om een operatie te ondergaan waardoor bepaalde klieren worden weggehaald of zenuwbanen doorgesneden. Deze opties zijn duur, pijnlijk en werken vaak slechts tijdelijk of helemaal niet. Gelukkig kan hypnose een uitweg bieden.

Zweten (3)
Zweten1

KAN HYPNOSE MIJ HELPEN?

Een angst of fobie zit diep geworteld in je onderbewustzijn, omdat het daar ook gecreëerd is. Wanneer je lijdt aan een fobie, sta je doodsangsten uit voor specifieke zaken of situaties. Vaak is die angst niet in verhouding met de reële dreiging die van de situatie of van het object uit gaat. Wanneer je last hebt van een fobie of een angst, kan dat je leven zuur maken. Om je angst om te zweten te behandelen, maken we gebruik van ons FobieStop™ programma. Met FobieStop™ halen we die angst voorgoed bij je weg. Het is veilig, eenvoudig en werkt onmiddellijk.

Indien je niet lijdt aan sociale angst of angst om te zweten, maar het een vervelende lichamelijke reactie is, kan hypnose je ook helpen om de oorzaak van dat zweten op te sporen en aan te pakken

Hoe gaat zo'n sessie in z'n werk?

Tijdens een FobieStop™ sessie overtuigen we je onderbewustzijn ervan dat je angst om te zweten niet langer nut heeft. Je onderbewustzijn neemt deze nieuwe overtuiging aan en dat zorgt ervoor dat je fobie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je voelt je rustig en veilig, en situaties of zaken die vroeger een trigger waren, zijn dat nu niet langer.

Tijdens een hypnosesessie waarbij angst of fobie niet de oorzaak is van je zweten, gaan we op zoek naar de trigger of oorzaak van je zweten en vervangen we die vervelende reactie door een aangename reactie. Wat zou je graag ervaren in plaats van dat zweten? Met behulp van hypnose kunnen we een aangenamere reactie in de plaats van je zweten programmeren.

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.