Alcoholgebruik stoppen of verminderen met hypnose

Alcohol is de meest gebruikte legale drug in Vlaanderen. In 2015 viel 10 percent van de bevolking onder de categorie ‘overmatig drinker’ (Bron: Volksgezondheidszorg). Veel mensen drinken te veel en te vaak, of het nu dagelijkse consumpties zijn of periodes van bingedrinken. Hypnosetherapie kan je helpen om weer vat te krijgen op je alcoholgebruik. Zo kan je genieten van een glas en ben je in staat op tijd te stoppen. Hypnosetherapie kan je ook helpen om voorgoed te stoppen met drinken. Het aantal sessies varieert van persoon tot persoon. Uiteraard trachten we je te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies, maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast. Disclaimer: indien je gediagnosticeerd bent als alcoholicus, blijf dan de hulp en steun van een arts of andere organisatie ontvangen. Indien je bezorgd bent over gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van je alcoholgebruik, consulteer dan een arts.

stoppen met alcohol drinken

ALCOHOLVERSLAVING?

De beslissing om te stoppen met drinken is snel gemaakt, maar het volhouden is wat anders. Misschien heb je al een paar keer besloten om geen druppel meer aan te raken, maar herval je toch weer. Dat komt omdat je in je onderbewuste nog steeds een drinker bent. Hypnose kan je helpen om blijvend een niet-drinker te worden. Zo heb je geen verlangens naar alcohol, want je bent helemaal geen drinker!

Wanneer kan je spreken van een alcoholverslaving?

Indien je het gevoel hebt dat je niet zonder alcohol kunt functioneren of indien het je functioneren in de weg staat, kan je spreken van een alcoholverslaving. Je hebt behoefte aan alcohol om je dag door te komen, om te relaxen of om beter te slapen. Je gebruikt alcohol om meer zelfvertrouwen te krijgen. Het beïnvloedt je privé-leven en carrière. Alcoholmisbruik kan een zware domper zetten op je functioneren, op je emoties, op je relaties en op je werkprestatie.

Wat zijn de gevolgen van alcoholmisbruik?

Niet enkel sociaal en emotioneel, ook fysiek kunnen de effecten van alcohol schadelijk zijn. Langdurig en overmatig alcoholgebruik kan leiden tot schade aan de lever, de maag en darmen, het hart, het zenuwstelsel en de hersenen. Ook hoge bloeddruk, botontkalking en seksuele problemen kunnen het gevolg zijn van alcoholmisbruik. Wanneer je probeert te stoppen, krijg je dan ook afkickverschijnselen zoals trillen, zweten, prikkelbaarheid, slapeloosheid en in extreme gevallen hallucinaties.

Kan hypnose mij helpen?

Stoppen met drinken is lastig, maar de eerste stap zetten om hulp te zoeken is nog veel moeilijker. Het moeilijkste is nu achter de rug. Je hebt beslist dat je wil stoppen, die motivatie is genoeg. De rest doen we samen. Hypnosetherapie kan je helpen om van je alcoholverslaving af te raken. Vaak zit de reden waarom je drinkt in je onderbewuste verborgen. Via hypnose halen we die oorzaak weg en kijken we wat je triggers zijn, zodat je met die triggers om kan gaan. We nemen het oude, negatieve gedrag van die verslaving weg en vervangen het door een nieuw, positief gedrag.

BINGEDRINKEN

Bingedrinken betekent dat je binnen één gelegenheid een grote hoeveelheid alcohol drinkt (bron: druglijn). Je kan spreken van bingedrinken wanneer je als vrouw vier of meer glazen alcohol binnen twee uur drinkt en als man zes of meer glazen. Bingedrinken wordt vaak gelinkt met jongeren, omdat ze snel een alcoholroes willen voelen, maar volwassenen hebben er ook last van.

Bingedrinken wil ook zeggen dat je periodes ervaart waarin je zwaar drinkt. Je bent niet verslaafd aan alcohol en voelt geen groepsdruk om te drinken, je kan maandenlang geen druppel aanraken maar plots grijp je naar alcohol wanneer je het moeilijk hebt en drink je te veel. Gebruik je alcohol om om te kunnen gaan met negatieve gevoelens? Dan kan hypnose je helpen. Welk gedrag zou je graag in de plaats zien van dat drinken? Door middel van hypnose geven we jou dat gewenste gedrag.

 
 

Sociaal drinken

Een glas drinken met vrienden kan leuk zijn. Maar wanneer je geen « nee » kan of durft zeggen tegen alcohol omdat je groepsdruk voelt, verdwijnt dat plezier al gauw. Heb jij het gevoel dat je drinkt omdat je aan bepaalde verwachtingen moet voldoen? Hypnose kan je helpen om op je strepen te staan, zo kun je gewoon naar vrienden of naar een feestje zonder dat je alcohol hoeft te drinken.

lineair drinken

Veel mensen lijden aan lineair drinken. Dat betekent dat je gerust een of twee glazen kan drinken, maar wanneer je meer drinkt je niet meer kan stoppen. Dan bereik je een punt waarop je niet meer terug kan en je blijft drinken. Hypnose kan je helpen om op tijd te stoppen met drinken, zodat het bij dat ene of die twee glazen blijft en je niet over die grens gaat.

Emotioneel drinken

Gebruik je alcohol therapeutisch om om te kunnen gaan met stress of een slechte dag? Heb je een glas nodig om te kunnen slapen? Drink je vaak alleen? Alcoholmisbruik begint vaak bij zulke kleine dingen. Vaak gebruiken mensen alcohol in negatieve situaties: stress, een conflict, eenzaamheid, verveling, een slechte dag. De media sporen ons vaak aan om een glas te drinken als oplossing, of om te ontsnappen aan de onaangename realiteit. Wil je graag stoppen met emotioneel drinken en je emoties op een gezonde manier verwerken? Dan kan hypnose je helpen. We zorgen ervoor dat je een nieuwe, gezonde kijk krijgt op alcohol en niet meer drinkt om je problemen te vergeten, maar om een andere reactie te vertonen wanneer je je verdrietig of slecht voelt.

 

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.