Wat is Anorexia?

Anorexia is een eetstoornis en een ziekte waardoor je geobsedeerd bent door alles wat met je gewicht, eten en lichaam te maken heeft. Mensen die lijden aan anorexia vinden zichzelf te dik, hoe weinig ze ook wegen.

Ze doen er alles aan om af te vallen, waardoor ze veel te weinig of helemaal niets eten. Eten beheerst hun leven, ze tellen calorieën, wegen en meten zichzelf dagelijks en vaak sporten ze buitenmaats. De wil om controle uit te voeren op hun leven is sterker dan de honger.

Vaak komt anorexia voort uit een heel laag zelfbeeld, een trauma of extreme controledrang. Zowel vrouwen als mannen kunnen lijden aan anorexia nervosa, maar jongeren in de pubertijd zijn het meest vatbaar.

Ze halen hun eigenwaarde aan hun vermogen om hun gewicht te controleren en houden zich dwangmatig bezig met hun gewicht en voedingspatroon. Soms gaat anorexia gepaard met vreetbuiten, braken en het gebruik van laxeermiddelen.

Ontwerp zonder titel (62)
Anorexia

Kan hypnotherapie helpen?

Hypnose kan helpen om de controle meer los te laten. Via hypnotherapie leer je je meer ontspannen en voel je je veilig in situaties die je eetstoornis aanwakkerden. Je anorexia is een gedragspatroon, via hypnose kunnen we dat foute programma in je onderbewustzijn vervangen door een nieuw gedragspatroon. Hypnotherapie werkt diep door in het onderbewustzijn en is in staat om diepgewortelde patronen te veranderen.

Het aantal sessies en hoe die sessies verlopen, varieert van persoon tot persoon. Uiteraard trachten we je te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies, maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast.


Disclaimer: indien je gediagnosticeerd bent met anorexia nervosa, blijf dan de hulp en steun van een arts of andere organisatie ontvangen. Indien je bezorgd bent over gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van je eetstoornis, consulteer dan een arts.

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.