Wat is Binge-eten?

Wanneer je binge-eet, eet je heel veel in korte tijd zonder dat je daar controle over hebt. Mensen die aan binge-eten lijden, eten regelmatig abnormaal grote hoeveelheden voedsel zonder dat ze honger hebben. Ze schrokken het eten binnen zonder het te proeven en voelen zich achteraf schuldig en verdrietig. Vaak wordt een vreetbui getriggerd door negatieve gebeurtenissen of gevoelens. Vaak weet je niet dat je aan een binge eating disorder lijdt, maar het is wel degelijk een eetstoornis.

Heb je het gevoel dat je aan emotie-eten doet?
Gebruik je eten als troost voor stress of emoties?
Heb je soms oncontroleerbare vreetbuien?
Dan lijd je misschien wel aan binge eating disorder.
Gebruik je eten als troost voor stress of emoties?
Heb je soms oncontroleerbare vreetbuien?
Dan lijd je misschien wel aan binge eating disorder.

Mensen met een binge eating disorder, hebben niet per se boulimia. Mensen die lijden aan boulimia, zullen na een vreetbui braken, medicatie gebruiken, overmatig sporten of lange periodes vasten. Bij binge eating disorder worden er geen pogingen ondernomen om van het voedsel af te raken…

aan een stuk door eten

Binge eating disorder

De volgende symptomen kunnen voorkomen bij mensen die lijden aan een binge eating disorder;

 • je eet, ook al heb je geen honger
 • je blijft eten, ook al zit je vol
 • je ervaart periodes waarbinnen je snel en in grote hoeveelheden eet
 • je schaamt je voor de hoeveelheden die je eet
 • je voelt je schuldig of down na een eetbui
 • je ervaart stress of spanning die alleen kan worden verzacht door eten
 • je verstopt voedsel om later in het geheim op te eten
 • je hebt het gevoel dat je niet kan stoppen met eten tijdens een bui
 • je hebt het gevoel dat je niet onder controle hebt hoeveel en wat je eet
 • je hebt vooral last van eetbuien wanneer je alleen bent
 • je doet probeert om je gewicht en eetgewoonten onder controle te houden, maar dat lukt niet
 • tijdens eetbuien ervaar je een gevoelloosheid, het lijk alsof je er niet echt bij bent

Kan hypnose helpen?

Vaak krijg je de neiging om te binge-eten wanneer je negatieve emoties en stress ervaart. Het is een beetje een negatieve spiraal: je voelt je slecht, dus je eet om je weer goed te voelen. Achteraf voel je je schuldig en down. Je voelt je slecht, dus je eet,.. Via hypnose kunnen we die cirkel doorbreken. Wanneer je je slecht voelt, ga je niet meer eten om je goed te voelen, maar wel iets wat je gelukkig maakt.

Wat maakt jou gelukkig?
Welk gedrag zou je graag willen vertonen in plaats van eten?

Hypnosetherapie werkt diep door in het onderbewustzijn en is in staat om diepgewortelde patronen te veranderen. Samen kijken we naar de redenen waarom je jezelf wil troosten met voedsel, en maken we je onderbewuste duidelijk dat er gezonde manieren zijn om om te gaan met negatieve emoties.

Via hypnose programmeren we een andere uitlaatklep in je onderbewuste.

Het aantal sessies en hoe die sessies verlopen, varieert van persoon tot persoon. Uiteraard trachten we je te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies, maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast.

Disclaimer: indien je bezorgd bent over gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van je eetstoornis, consulteer dan een arts.

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.