Burn-Out?

Stress is een natuurlijke reactie van je lichaam dat ervoor zorgt dat je alert en geconcentreerd blijft. Die spanning is niet plezierig, maar helpt je wel om efficiënt om te gaan met bepaalde situaties. Echter, zodra je stress ervaart als iets wat je leven beheerst en de last groter wordt dan je draagkracht, is het tijd om hulp te zoeken. Een overmaat aan stress of een onvermogen om met stress om te gaan kan negatieve gevolgen hebben voor je emotionele en fysieke gezondheid. Indien je eenmaal terechtkomt in een negatieve spiraal en de stressfactoren blijven aanhouden, kan dat leiden tot een burn-out en vele andere klachten. Bij een burn-out heb je dezelfde symptomen als bij stress, maar hebben die symptomen zich opgestapeld en je helemaal opgebrand. Je voelt je emotioneel uitgeput.

Symptomen van stress:

 • Verminderde concentratievermogen
 • Negatieve gedachten
 • Prikkelbaarheid
 • Slapeloosheid
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Hoofdpijn
 • Buikpijn
 • Verhoogde hartslag
 • Overmatig zweten
 • Tremor
 • Misselijkheid
 • Spierspanning

 

altijd moe

Kan Hypnose helpen?

Vaak wordt een burn-out aangeduid als iets waar je maar door moet bijten of iets waar je vanzelf van af raakt met een beetje rust. Niets is minder waar. Een burn-out is letterlijk het gevoel dat je opgebrand bent, dat je niets meer te geven hebt. Soms wordt een burn-out verward met depressie, omdat ze vrijwel dezelfde symptomen gemeen hebben met elkaar. Een burn-out vindt zijn oorsprong vaak in een overlast op het werk of op school. Je bent de hele dag moe, presteert slecht, hebt slaap- en concentratieproblemen en je voelt je ongelukkig. Indien je aan een burn-out lijdt of het gevoel hebt op een burn-out af te stevenen, kan hypnose een middel zijn om je te helpen. Een dokter zal je al snel medicatie voorschrijven in de vorm van spierontspanners, slaapmiddelen en antidepressiva, maar een burn-out is veel effectiever aan te pakken met behulp van hypnose.

Hoe gaat zo'n sessie in z'n werk?

Hypnose kan je helpen om je stress te verminderen en je te helpen ontspannen, of om je stress te kanaliseren zodat je er beter mee om kan gaan. Hypnose is het ideale middel om stress te verminderen en onder controle krijgen. Tijdens een hypnosesessie vragen we je wat er precies met je gebeurt wanneer je onder stress staat of wat jouw triggers zijn. Wat ervaar je als negatief? Wat zou je graag willen in plaats van dat negatieve? Tijdens een hypnosesessie herprogrammeren we je onderbewuste om dat oude, negatieve gedrag te schrappen, en een nieuw, positief gedrag in de plaats te stellen. Samen zorgen we ervoor dat de negatieve spiraal doorbroken wordt.

 

hoeveel kost zo'n sessie?

Voorkom een burn-out en laat negatieve invloeden geen deel uitmaken van je leven. Het aantal sessies en hoe die sessies verlopen, varieert van persoon tot persoon. Uiteraard trachten we je te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies, maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast.

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.