Wat is een Depressie?

Een depressie is niet voor iedereen hetzelfde. Elke persoon is anders, dus elke persoon reageert ook anders op depressieve gevoelens of klachten. Hier kan je meer informatie vinden over de verschillende soorten depressie die in ons HypnoseCentrum kunnen worden behandeld.

Dysthymie
Dysthymie is een milde vorm van depressie en kan eerder beschreven worden als een stemmingsstoornis. Wanneer je lijdt aan dysthymie, heb je voortdurend sombere gevoelens, voel je je moe en heb je concentratieproblemen. Deze vormen van negatief gedrag en somber denken kunnen makkelijk verholpen worden door middel van hypnose.

Situatiegebonden depressie
Burn-out
Zie onze behandelingspagina voor meer informatie over burn-out en hypnosetherapie.

Depressie te wijten aan alcohol, drugs of geneesmiddelen
Alcohol en drugs zorgen voor versterkers van depressieve gevoelens. Ze werken die gevoelens in de hand en versterken ze. Indien je denkt dat je depressieve gevoelens komen van een overmaat aan alcohol of drugs, neem dan een kijkje op onze behandelingspagina. Indien je bepaalde geneesmiddelen voorgeschreven hebt gekregen, kan het gebeuren dat die stemmingswisselingen veroorzaken of depressieve klachten. Bespreek zeker eerst met je arts of er geen alternatief geneesmiddel bestaat.

Depressie te wijten aan chronische pijn
Indien je lijdt aan chronische pijnen zoals rugpijn, hoofdpijn, buikpijn of chronische ziektes zoals Diabetes type 2, fibromyalgie of Prikkelbare Darm Syndroom, is het niet verwonderlijk dat je je down voelt. Zeker indien er geen oorzaak gevonden kan worden voor het probleem door een arts, of er geen goede oplossing bestaat voor jou probleem. Chronische pijnen en Diabetes type 2 of PDS, is iets waar we in het HypnoseCentrum zeker weg mee weten. Misschien heb je wel baat bij andullatietherapie? Neem zeker contact op met ons, zo vinden we samen de juiste oplossing en maken we je pijn weer draaglijk
https://www.hypnosecentrum.be/pijnvrij-leven-dankzij-hypnose/

Postnatale depressie
Het krijgen van een kind is zeer ingrijpend. 10 tot 15 procent van kersverse moeders lijdt aan postnatale depressie. Je levensritme wordt volledig omgegooid, je hormonen zijn helemaal niet in balans en je bent moe. Sommige moeders worden helemaal wanhopig door deze gevoelens, en het kan zo ver komen dat ze hun kind niet meer bij zich kunnen verdragen. Babyblues of postnatale depressie: bezoek ons HypnoseCentrum om weer te genieten van het moederschap.

Seizoensgebonden depressie
Winterdipje
Door het gebrek aan zonlicht voelen veel mensen zich in de wintermaanden moe, ongelukkig of hebben ze last van depressieve klachten. Lichttherapie kan helpen, maar hypnose is veel eenvoudiger en effectiever.

Majeure depressie
Dit is een ernstige vorm van depressie. Je kan over majeure depressie spreken indien je beantwoordt aan vijf van de negen hieronder beschreven symptomen, over een periode van 2 weken (DSMIV criteria):

 • neerslachtigheid
 • geen plezier of interesse meer in de dingen die je eerst leuk vond
 • minderwaardigheidscomplex
 • schuldgevoelens
 • zelfmoordgedachten
 • slaapproblemen
 • extreme gevoelens
 • vermoeidheid, gebrek aan energie
 • concentratiestoornissen
 • besluiteloosheid
 • eetstoornissen, gewichtsverlies of -toename
neerslachtig, verdrietig, somber, huilerig, weinig plezier, donkere gedachten
psychische aandoening

Kan hypnotherapie mij helpen?

Een depressie of depressieve gevoelens gewaar worden is geen pretje, en vaak weet je niet goed wat je er mee aan moet. Vaak wordt aangeraden om ‘je er gewoon over te zetten’, maar dat gaat niet. Hulp zoeken is vaak moeilijk, maar het moeilijkste is achter de rug nu. Je hebt beslist dat je van je depressieve klachten af wil, en hypnosetherapie kan je daarbij helpen. Vaak wordt antidepressiva voorgeschreven om een depressie te overkomen, maar medicatie pakt enkel het probleem aan en niet de oorzaak. Je zal je misschien beter voelen, maar na een tijdje moet je een zwaardere dosis nemen om hetzelfde effect te bekomen. Met antidepressiva stoppen is een lang en moeizaam proces, en eenmaal je er van af bent, merk je misschien dat je problemen helemaal niet zijn opgelost maar enkel uitgesteld, waardoor je meer kans hebt om te hervallen. Dankzij hypnose kunnen depressieve gevoelens effectief, veilig en blijvend worden aangepakt. Ook indien je al antidepressiva neemt of graag wil afbouwen, kan hypnose een goede ondersteuning bieden.

HOE GAAT ZO’N SESSIE IN ZIJN WERK?

Samen kijken we naar wat je klachten en je triggers zijn, en via hypnose halen we die oorzaken weg en zorgen we ervoor dat je met die triggers kan omgaan. We nemen het negatieve gedrag van depressie weg, en vervangen het door een nieuw positief gedrag. Het aantal sessies en hoe die sessies verlopen, varieert van persoon tot persoon. Uiteraard trachten we je te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies, maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast.

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.