Darteritus

Bij darten is concentratie erg belangrijk, het is een uitdagende sport die veel focus vergt. Professioneel dartsspeler Raymond van Barneveld gebruikte ook hypnose om zijn mentale hindernissen te overkomen.

Darteritus is een blokkade op mentaal niveau, waardoor de darter zijn pijl niet los kan laten. De pijl weigert zijn hand te verlaten, wat hij ook probeert.

Darteritus duikt schijnbaar op zonder aanwijsbare reden, maar is een faalangst die ervoor zorgt dat de darter zijn pijl niet op tijd of helemaal niet kan gooien. Het heeft niets te maken met een motorisch probleem, het zit allemaal in het hoofd van de darter.

Wanneer hij grote druk voelt en zijn concentratie tracht te verhogen, kan Darteritus toeslaan. Darteritus is de nachtmerrie van iedere darter, omdat het buiten zijn controle ligt.

Omdat Darteritus een psychologische blokkade is, wordt vaak aangeraden de hulp in te roepen van een (sport)psycholoog, maar dat is duur en focust enkel op het omgaan met faalangst. Na een stuk of tien sessies heb je het gevoel dat je dan maar met Darteritus moet leren leven.

Vaak komt Darteritus voor op een beslissend moment in de wedstrijd. Soms blijft het bij die ene keer, maar bij sommige darters kan de blokkade jaren duren waardoor ze hun geliefde sport niet meer kunnen beoefenen.

Darteritus is echter makkelijk te verhelpen dankzij de kracht van hypnose. Omdat het een mentale blokkade is die verbonden is aan faalangst, werkt hypnose heel goed om die blokkade op te heffen.

Hypnose werkt snel en doeltreffend, en verlost je voorgoed van je Darteritus zodat je de pijl weer naar het bord kan gooien.

Darterius (3)

Vragen? Plan een gratis gesprek

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie om jouw problemen aan te pakken en je doelen te bereiken, maar nog vragen heeft, nodigen wij je uit om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze ervaren therapeuten.

Met een gratis en vrijblijvend gesprek kunt u onze therapeuten ontmoeten, al je vragen stellen en bespreken of hypnotherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn geen verplichtingen, alleen de kans om je gezondheid te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om je gratis gesprek te reserveren en begin je reis naar een gezonde en gelukkige toekomst.