IF of intermittent Fasting

Intermittent Fasting (IF)

Intermittent Fasting is de laatste jaren ontzettend populair en is de fase van de hype al lang voorbij. Tijdens dit periodieke vasten gaat het eerder om wanneer je eet, dan wat je eet.

Je wisselt periodes van vasten – meestal tussen 16 en 24 uur – af met eten. Drinken is tijdens het vasten wel toegelaten, maar dan wel suiker- en calorievrij.

De populairste variant is het 16/8-schema, waarbij je dagelijks 16 uur vast en 8 uur lang normaal kan eten. Hoe gezonder je dan eet hoe beter, maar zelfs als je niks aanpast aan je eetgewoontes ga je vermageren.

We lijsten enkele belangrijke voordelen op:

✓ Je verliest overgewicht en buikvet want je krijgt minder calorieën binnen. Je slaat immers maaltijden over. Bovendien verbrand je meer door de versnelling van je metabolisme.

✓ Omdat je meer ketonen (vetzuren) gaat verbranden dan koolhydraten, herstellen je lichaamscellen sneller en blijven ze jonger.

✓ Je vermindert de kans op diabetes type 2, oxidatieve stress en inflammatie.

✓ Je verlaagt het risico op Alzheimer en Kanker.

✓ Je verlaagt de kans op Hart- en Vaatziekten.

✓ Je hersenen blijven beter in vorm en je creëert er ook een Anti-Aging effect mee.

✓ Na een inspanning zullen je spieren sneller herstellen.

Beweeg

Sport in combinatie met IF helpt om gewicht te verliezen. Een minimum van 20 minuten per dag, enkele keren per week is voldoende om je metabolisme te verhogen.

Drink water

Het zal geen verrassing zijn om te lezen dat wanneer je voldoende water drinkt dit het hongergevoel tegengaat. Drink zeker 8 grote glazen (of meer) water per dag.

 

Volg je voortgang

Hou goed bij wanneer je vastenperiode start en stopt.

 

Zwarte koffie

Tijdens je vastenperiode is het niet aangeraden om suiker en melk bij je warme dranken te gebruiken omdat ze calorieën bevatten. Drink ‘s ochtends bv. een kopje zwarte koffie zodat je de dag met energie en focus start en je vasten niet breekt.

 

Zout

Honger? Probeer het zout-trucje. Strooi een beetje zout over je pols en lik dit op. Dit zou goed werken tegen dat knagend hongergevoel.

 

Houd je aan een planning

Er zijn geen ‘regels’ wanneer je Intermittent Fasting wil gaan toepassen. Zolang je consequent blijft vasten/eten binnen je tijdsvensters. Houd er rekening mee in je week-planning en dat maakt het op zich gemakkelijker.

 

De meerwaarde van hypnose in combinatie met Intermittent Fasting (IF)

Je levensstijl aanpassen kan best pittig zijn. En hoewel je nog steeds voldoende kan eten in de periodes dat je niet vast, kan hypnose je een handje helpen om je gezonde levensstijl vol te houden.

Zo kan hypnose je helpen om het hongergevoel in de periodes dat je vast weg te werken. Door je brein je een stukje te laten helpen, maak je het jezelf een heel stuk makkelijker. Door enkele eenvoudige hypnose-technieken val je niet enkel sneller af, je houdt het vasten ook makkelijker en langer vol. Van een win-win gesproken.

Door de combinatie met hypnose is het ook mogelijk om je streefgewicht in je onderbewustzijn vast te zetten, waardoor je makkelijker je doel bereikt. Het lijkt wel alsof je voorgeprogrammeerd bent om je gezonde doel en ideale lichaamsgewicht te bereiken. Zo bekom je sneller en efficiënter je streefgewicht en dit allemaal op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier.

Waarom zou je je gezonde levensstijl geen extra boost geven?

Kies je voor een individuele HypnoFasting afspraak dan heb je de keuze tussen drie formules: GoudZilverBrons

Meer info hierover lees je hier

Regelmatig vinden er Online Groep Sessies plaats, begeleid door Rob De Groof

Audiohypnose: Vermageren

Wil je vermageren en je taille verminderen? Dan is deze audiohypnose de oplossing!

Verlies je overtollige kilo’s op een effectieve, veilig en gezonde manier dankzij hypnose.

We voorzien ook een handleiding zodat je perfect weet hoe je het beste resultaat kan bereiken met onze audiohypnose MP3’s.

Comments are closed.